2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Dažniau sakykite TAIP

Kovo 27 d. Vilniaus m. savivaldybėje paskaitų ciklą tęsė „Atsakingo šeimininko akademija“.

 

Gausiai susirinkę būsimi bei esami šunų mylėtojai klausėsi Dresūros ir laisvalaiko klubo URBAN DOG steigėjos ir trenerės Vilmos Jazukevičiūtės paskaitos apie šunų socializaciją bei auklėjimą.

Tai buvo ketvirtoji nemokamų paskaitų ciklo dalis – netrukus po Velykų, balandžio 3-iąją, Akademijos lankytojai gaus atsakingų šeimininkų pažymėjimus.

„Kokia išsami, pozityvi ir linksma paskaita! Va toks ir turi būti šeimininko užsidegimas, noras mokyti savo šunį, o tuo pačiu ir pačiam mokytis“,– po paskaitos sakė klausytojai, užvertę trenerę Vilmą pačiais įvairiausiais klausimais.

„Kiekvienam šeimininkui svarbu žinoti, kaip vystosi šuo, kokie yra šuns raidos etapai, kad kiekviename etape – pažinimo, baimių, agresijos – žinotų, kaip elgtis su augintiniu, kaip su juo susikalbėti“,– aiškino pozityvius šuns auklėjimo metodus taikanti V. Jazukevičiūtė.

Specisliatė aptarė mitus, kurie vyrauja tarp šunų augintojų, apibūdindama jų priežastis ir nuosekliai išaiškindama, kokie gali būti padariniai.

Būsimiems šunų šeimininkams ji patarė, kaip suprasti šuns kūno kalbą, kaip ją „perskaityti“ ir kaip elgtis, pastebėjus šuns siunčiamus ženklus.

Lektorė diskutavo su klausytojais ir sudėliojo esminius akcentus, kuo skiriasi šeimininkas, kuris šuniui yra bosas ir kuris – lyderis (pasirodo, boso šuo bijo, o lyderiu pasitiki ir klauso).

Trenerė dalijosi savo žiniomis bei patirtimi, kaip elgtis su šunimis įvairiose situacijose, džiaugėsi, kad būsimieji šeimininkai pirmiausia ieško informacijos, gilinasi, o tik paskui ruošiasi įsigyti šunį.

Linkėjo kiekvienam šuns šeimininkui laikytis nuoseklumo ir dažniau sakyti TAIP, tuomet nebereikės sakyti NE!

Primename, kad Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro edukacinis projektas „Atsakingo šeimininko akademija“ vyksta ne tik sostinėje, bet ir Kaune, Šiauliuose, Panevėžyje, Marijampolėje.

Prie šio visuomenės poreikius atliepiančio projekto prisijungė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, Lietuvos smulkiųjų gyvūnų veterinarijos gydytojų asociacija, zoologijos parduotuvių tinklas „Kika“.

Agatos Mulerovaitės nuotr.