2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Šuns dieną – šuo darbe

Balandžio 24-ąją Lietuvos šunų augintojai vėl švęs ŠUNS DIENĄ.

 

Šią dieną kviečiame atsivesti savo augintinius į darbą, o įmonių, bendrovių, įstaigų vadovams siūlome naują patirtį: „kolega“ šuo – pozityvas darbe…

Ką daryti, kad šunys, šeimininkai, bendradarbiai ar įstaigos interesantai jaustųsi patogiai ir patirtų tik malonias emocijas?

Atsakymas paprastas – turime būti atsakingi.

PAŽVELKIME Į ŠUNS DIENĄ ŠUNS AKIMIS.

Ar manęs lauks?

Šeimininke, pirmiausia įsitikink, ar administracija ir kolegos neprieštarauja neįprastam svečiui darbe – šuniui. Ar nėra darbo vietoje alergiškų, baimę šunims jaučiančių žmonių?

Iš anksto pranešk visiems apie ŠUNS DIENĄ ir perspėk apie savo norą atsivesti mane į darbą. Pristatyk mane šmaikščiai, suteik apie mane žinių.

Kur pailsėsiu?

Pasirūpink, kad biure būtų ramus kampelis man pailsėti, nusnūsti. Pašalink iš aplinkos pavojingus ar kenksmingus man daiktus.

Apsidairyk, ar nėra vertingų, brangių daiktų, kuriuos netyčia su savo vizgančia uodega numesčiau ar sugadinčiau.

Išmaudyk, sušukuok, apkirpk mane, pasirūpink sveikata

Tai šventė ir aš einu į svečius! Pasirodysiu visiems, bet tuo pačiu daug „pasakysiu“  apie tave, mylimą šeimininką.

Jeigu ŠUNS DIENĄ sirguliuočiau (kalytės „savo dienas“ tepraleidžia namie), jei pamiršai mane paskiepyti – nerizikuok ir palik mane namie.

Jei negali manęs atsivesti, padaryk mano nuotraukų parodėlę, papasakok apie mane ir mano pomėgius. Pamėgink!

Nenorėčiau…

Nenorėčiau susitikti tavo kolegų šunų, kurie yra agresyvūs, liguistai sargūs, nesocialūs. Nesmagu būtų, jei, atėję į svečius, balutes darytų visai jauni, neišauklėti, nieko nemokyti šuniukai. Visi į darbą atėję „keturkojai kolegos“ turėtų būti su pavadėliais, juk ne žaisti, o dirbti susirinkome. Šunų giminei atstovaukime solidžiai!

Taip pat nepatiktų, jei ant manęs iškart užgriūtų viso biuro darbuotojai, neleistų ramiai apsiuostyti, palengva susipažinti su aplinka ir žmonėmis.

Man, žinoma, patiktų, bet mano pilvui – ne, jeigu visi mane vaišintų savo skanumynais. Vaišingumas gerai, bet primink bendradarbiams, kad pirmiausia apie tai su tavimi pasitartų.

Nepamiršk!

Nepamiršk mano kuprinės – įsidėkim dubenėlį vandeniui, paklotą, pavadėlį, higienos priemonių, rankšluostį nuvalyti pėdutėms. Jei reikia, pasiimkime ir „boksą“.

Nepamirškime prieš darbą gerai pasilakstyti, atlikti visus „reikalus“. Neperšerk manęs: vienas dalykas pagadinti orą namuose ir visai kas kita – solidžioje reklamos agentūroje ar advokatų kontoroje.

Kad leisčiau tau ramiai dirbti, o aš turėčiau ką veikti, įsidėk interaktyvių žaislų ar „kramtukų“. Nepalik manęs be priežiūros net ir trumpam.

Aš turiu saugiai jaustis ne tik su tavimi, bet ir būdamas su kitais žmonėmis bei šunimis.

Nebūtina manimi žavėtis, tačiau…

Ne visi žmonės myli šunis. Ne visi supranta, kad aš pats protingiausias ir gražiausias. Kas norės, su manimi susidraugaus, o jei ne, visai nebūtina.

Nenustebk, jei tavo darbe jausiuosi nejaukiai, tuomet geriau parvežk mane namo.

Ir neįsižeisk, jeigu kažkas žiūrės kreivai ar išliks santūrus.

Juk svarbiausia spinduliuoti gerą nuotaiką ir švęsti ŠUNS DIENĄ drauge.

KAIP BEŽIŪRĖSI, MEILĖ VAIKŠTO KETURIOMIS KOJOMIS!