2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Mopsas Ego ir kiti šunys varžysis Baltijos čempionate

Vienoje Kėdainių uždarojoje akcinėje bendrovėje vyriausiąja finansininke dirbanti Milana Daukšienė beveik visą savo laisvalaikį skiria mopsams.

 

Praėjusį savaitgalį vykusiame Lietuvos šunų čempionų čempionate jos mopsiukas įveikė tris dešimtis konkurentų ir pateko tarp gražiausiųjų – samojedas, taksas, biglis ir mopsas sausio 21 dieną su kitais šešiais TOP Lietuvos šunimis vyks į Rygą dalyvauti Baltijos šunų čempionų čempionate.

Toks išbandymas mopsui Tangetoppen‘s Wand Dang Doodle ne naujiena – jis nėra parodų naujokas.

Milana Daukšienė sako, kad šalia savęs neįsivaizduoja, netgi nemato (Juokiasi) jokios kitos šunų veislės: „Kai nusprendėme, kad jau atėjo laikas šuniukui mūsų namuose, veislę rinkausi iš šunų veislių enciklopedijos. Gyvai mopso net nebuvau mačiusi, bet kai išvydau mopsų porelės nuotrauką ir perskaičiau jų aprašymą, tapo aišku: maniškis!“

Paprašius patikslinti, kas vis dėlto labiausiai patraukė, mopsų mylėtoja atsako su humoru: „Didelis – mažame…“. Bet priežasčių mylėti šiuos įspūdingos išvaizdos šunis, be abejo, ji galėtų išvardyti gerokai daugiau.

Namuose mopsą Tangetoppen‘s Wand Dang Doodle šaukia trumpai: Ego!

„Kadangi jis įsigytas Norvegijoje (garsus Norvegijos mopsų veislynas „Tangetoppen“ – Red.), kažkaip prilipo tas žodis norvegas, egas, ego. Namie dažnai pavadiname ir Gutučiu“, – pasakojo Milana.

Ego dar jaunas, jam tik 2,5 metų, tačiau jis yra Lietuvos, Estijos, Latvijos ir Baltijos jaunų šunų čempionas. Taip pat Lietuvos, Estijos, Latvijos, Lenkijos ir Baltijos šunų čempionas, kandidatas į tarptautinius čempionus.

„Į parodas užsienyje važiuojame ne taip ir dažnai. Dažniausiai dalyvaujame Latvijos, Estijos, Lenkijos šunų parodose, todėl Gututis ir turi šių šalių čempionų titulus. Galbūt kitose šalyse laimę bandysime vėliau, bet šiaip užsienio parodose mums sekasi. Dar nei karto nevažiavome papildomai, kad laimėtume titulą čempionui „užsidaryti“. Sekasi iš pirmo karto“, – šypsojosi simpatiško „norvego“ šeimininkė.

Paklausta, kokie parodų teisėjų žodžiai apie jos šunį labiausiai įsiminė, vėlgi su šypsena atsako: „Elegantiškai judantis – tikras patinas!“

Milanos nuomone, įsimintiniausio prizo jos mopsas sulaukė Lietuvoje, Šiaulių šunų parodoje, kuomet Ego gražiausių visos parodos šunų rinkimuose (Best of Best) laimėjo 3-ią vietą.

„Kinologijoje daug puikių žmonių, – sakė M.Daukšienė. – Į Rygą važiuojame su kinologais draugais. Visada jaučiu jų palaikymą. Priklausau Kėdainių kinologų klubui ir Lietuvos prancūzų ir mopsų mylėtojų klubui. Mūsų komandos nereikėjo kalbinti – buvo nuspręsta tą patį sausio 14-osios, Čempionų čempionato, vakarą Vilniuje: važiuosime visi kartu!“

Taigi mopsas Ego, jei tik galėtų, dabar turėtų smarkiai užriesti nosį. Jo palaikyti ateinantį savaitgalį į Latviją vyksta nemenkos pajėgos: veislyno „Saulės simfonija“ bendrasavininkė Ingrida Juzėnienė su vyru ir Kėdainių klubo prezidentas Saulius Radzevičius su žmona.

Palaikysime ir mes – sėkmės visai Lietuvos kinologų komandai. Jūs visi esate mūsų čempionai!

G.Kavaliauskaitės ir L.Vaicekausko nuotr.