2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Žemaitijos veisėjai dalijosi patirtimi

Plungės šunų mylėtojų klubas lapkričio 8 d. pravedė seminarą esamiems ir būsimiems šunų veisėjams.

 

Šiame seminare kalbėta ne tik apie šunų veisimą bei šuniavimąsi, bet buvo pristatyta galimybė virtualiai tvarkyti šunų veisimo dokumentus.

„Apie šunų veisimą ir šuniavimąsi buvome parengę ne vien vaizdinės medžiagos (skaidrių), bet pasidalijome su veisėjais ir savo sukaupta ilgamete patirtimi. Kalbėjomės, kaip prižiūrėti besilaukiančią kalę, kaip sėkmingai priimti šuniukus“, – pasakojo Plungės šunų mylėtojų klubo vadovė Anna Liutikienė.

Seminaro dalyviai išgirdo patarimų, kaip elgtis, jeigu kalei šuniuojantis nėra veterinarinės pagalbos. Nagrinėjant šią temą labai padėjo filmuota medžiaga.

Buvo aptarta, kaip paruošti namus ir vietą būsimai vadai (bakterecidinė lempa ir kt. pagalba), kaip elgtis, jei šuniukai nežinda arba kalytė neturi pieno. Seminaro dalyviai buvo supažindinti su papildomu mažylių šėrimu pirmosiomis gyvenimo dienomis.

Būsimieji veisėjai taip pat susipažino su nauja šuniukų dokumentų tvarkymo sistema – virtualiąja klubo programa.

Į seminarą susirinko daugiau kaip 40 klubo narių iš įvairiausių Žemaitijos vietų.

Jie susidomėję klausėsi patyrusių kinologų rekomendacijų, veterinarijos gydytojos Liudos Gricienės patarimų. Susirinkusieji įdėmiai klausėsi ir Ilonos Klimienės prezentacijos bei naujos virtualiosios programos pristatymo.

Po renginio klubo nariai neskubėjo skirstytis – tarp patyrusių ir jaunų veisėjų užsimezgė naudinga diskusija. Tuo pačiu metu, kas norėjo, sėdo prie kompiuterių ir išbandė naująją klubo programą, vaišinosi kava, bendravo su kolegomis.

Klubo inf. ir nuotraukos