2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Balsių bendruomenė plojo šunims

Birželio 7 d. LKD Mokymo centro darbuotojai ir savanoriai su šunimis parengė Balsių bendruomenei švietėjišką pramoginę programą.

 

Balsių bendruomenė, viena aktyviausių ir didžiausių Vilniaus bendruomenių, kasmet birželio pradžioje sukviečia savo žmones į „Mitologinį parką“.

Tradiciniai koncertai, sporto varžybos ir kitos linksmybės šįmet „Mitologiniame parke“ buvo su kinologiniu „prieskoniu“: vyko dresuotų šunų pasirodymai, konkursai.

Šventės pradžioje Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centras pakvietė šeimas į edukacinį užsiėmimą „Saugus šalia šuns“. Vaikai buvo supažindinti su pagrindinėmis tinkamo elgesio su gyvūnais taisyklėmis, to juos mokė ir keturkojai „savanoriai“: landsyrė Diva ir auksaspalvė retriverė Eta.

Pasibaigus edukaciniam užsiėmimui mažieji klausytojai gavo sertifikatus, kuriuose piešinėliais, vaikams suprantama kalba perteikta visa, kas svarbiausia bendraujant su šunimis.

Vėliau vaikai dalyvavo žaislinių šuniukų konkurse – juos „egzaminavo“ reiklus teisėjas Artūras Zaleckas.

Kitame, plojimų ir palaikymo šūksnių sulaukusiame, konkurse „Talentingiausias Balsių šuo“ varžėsi gabiausi mikrorajono šuniukai. Tai buvo ne tik nuotaikingas konkursas, bet ir paraginimas vaikams mokyti savo augintinius gero elgesio taisyklių, ugdyti jų gabumus. Improvizuotame ringe šuniukai susirungė dėl Balsių balso, Balsių simpatijos, Balsių vijurko, Balsių kontakto titulų. Pralaimėjusiųjų nebuvo…

Daug žiūrovų sulaukė profesionalų – dresuotojų komandos „Smart dog“ (Karolis Grigaliūnas, Paulius Kaupelis ir Artūras Zaleckas) – programa su šunimis.

Po šios preciziškai nušlifuotos programos vaikai, iš anksto užsiregistravę į konkursą „Mano šuo gali!“, regis, turėjo jaustis nedrąsiai. Juo labiau, kad konkurso užduotis parengė ir su savo Smailu demonstravo, ką reikės atlikti, pats Artūras Zaleckas, o konkursą vedė vokiečių aviganio Braso, vaidybinės juostos „Inspektorius Mažylis“ herojaus, šeimininkas Paulius Kaupelis.

Tačiau Balsių jaunimas drąsus: konkurso finale, įveikusios vyresnius ir labiau patyrusius konkurentus, susirungė dvi mergaičiukės. Paskelbus lygiąsias, abi konkurentės netvėrė džiaugsmu: „Niekada su savo šuniukais negavome tikrų taurių ir prizų. Nuostabu!“.

Dėkojame savanoriams,  „Smart dog“ komandai,  „Royal Canin Lietuva“ darbuotojams, Balsių bendruomenės atstovei Jolitai Deresevičienei už idėjas ir pagalbą organizuojant renginį.

Myli šunis, patinka švietėjiška veikla, nori atlikti profesinę praktiką, turiningai praleisti laisvalaikį – prisijunk prie Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro komandos!

e.paštas svietimas@kinologija.lt