2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Pradinukai lankė užsiėmimus su šunimis

Mokymo centro atstovai kartu su savanoriais ir jų augintiniais balandžio mėnesį net keturis kartus lankėsi Vilniaus „Gabijos“ gimnazijoje.

 

Užsiėmimuose apie saugų bendravimą su šunimis dalyvavo maždaug 350 pradinukų. Į šią mokyklą mus pakvietė jos psichologė Irina Varanavičiūtė.

Kaip visada su vaikais diskutavome, koks gyvūnas yra šuo, kuo jis skiriasi nuo kitų naminių gyvūnų, kas yra šuns veislė ir kuo skiriasi įvairių veislių šunys.

Kūrėme įvairias situacijas ir stebėjome, kaip nevienodai jose elgiasi skirtingų veislių šunys.

Daug dėmesio skyrėme saugiam bendravimui su šunimis – kaip saugiai paglostyti nepažįstamą šunį, kada prie tokio šuns nesiartinti ir kaip reikėtų elgtis susidūrus su nepažįstamu šunimi. Visa tai vaikai galėjo išbandyti praktiškai su užsiėmime dalyvavusiais šunimis.

Ir iš vaikų, ir iš pedagogų sulaukėme daugybės įdomių klausimų.

Užsiėmimuose dalyvavęs Berno zenenhundas Alvaras su šeimininke Ana parodė vaikams, kokias komandas privalo mokėti išauklėtas šuo. Taip pat Alvaras linksmino vaikus savo triukais.

Užsiėmimus stebėję ir vėliau anketas pildę pedagogai vienbalsiai pritarė, kad tokie renginiai vaikams labai reikalingi. Jie sakė, kad vaikai nekantriai laukė šio užsiėmimo, jo metu buvo labiau susikaupę nei įprasta, ilgiau išlaikė dėmesį. Vaikai noriai dalyvavo diskusijose, uždavinėjo klausimus.

Mokytojai dėkojo LKD Mokymo centrui už gražią iniciatyvą – žaismingas ir naudingas pamokas su gyvūnais.