2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Zenenhundai dalyvavo solidarumo akcijoje

Lietuvos zenenhundų augintojai dalyvavo solidarumo akcijoje „Pasaulinis pasivaikščiojimas su Berno zenenhundais“.

 

Vilniuje – keturiasdešimt, Kaune – dvidešimt septyni, Šiauliuose – keturiolika Berno zenenhundų su savo šeimininkais ir šios veislės šunų gerbėjais prisijungė prie socialinės akcijos „Bernese worldwide walk“. Akcija balandžio 12 d. vyko net 87-iose pasaulio šalyse.

Prisidėti prie pasaulinių eitynių mūsų šalies šunų mylėtojus paragino Šveicarų zenenhundų mylėtojų klubas.

Tai buvo pirmosios tokios eitynės – solidarumo akcija siekta atkreipti dėmesį į šios veislės šunis, didinti šeimininkų atsakomybę, kad zenenhundai būtų tinkamai auklėjami, prižiūrimi ir visada turėtų savo jaukius namus…

Pasibaigus akcijai, Šveicarų zenenhundų mylėtojų klubo tinklapis pranešė: „Balandžio 12-ąją trijų Lietuvos miestų centrines gatves užplūdo Berno zenenhundų šeimininkai su augintiniais. Jie jungėsi prie pasaulinio pasivaikščiojimo, kuris vyko daugiau nei 87 pasaulio vietose. Tokį netradicinį būdą atkreipti dėmesį į šią nuostabią veislę sugalvojo Christa Duff iš Toronto su bendramintėmis. Šią savo idėją jos paskelbė socialinio tinklo Facebook paskyroje „Bernese friends Worldwide“ ir sulaukė didelio susidomėjusiųjų būrio. Prie jų prisijungė Šveicarų zenenhundų mylėtojų klubas iš Lietuvos ir inicijavo pasivaikščiojimą Kaune, Šiauliuose ir Vilniuje.

Tarptautinė akcija tapo ne tik pasauline, bet ir įgavo labai gražų atspalvį. Kitose pasaulio šalyse Berno zenenhundai jau patenka į prieglaudas. Tad per pasivaikščiojimus suaukoti pinigai yra skiriami zenenhundų globos fondams.

Labai smagu, kad prie pasivaikščiojimų prisijungė ir išgelbėtieji zenenhundai.

Lietuvoje zenenhundai dar nepatenka į prieglaudas, o jei ir kas nors jų atsisako, nauji šeimininkai atrandami labai gretai. Tad buvo nuspręsta išlaikyti šią idėją ir paremti gyvūnų gerovės tarnybos „Pifas“ globotinius. Zenenhundų šeimininkai atėjo nešini maišais šunų ėdalo arba parėmė pinigais.

Šiauliuose susirinko 14 Berno zenenhundų. Jie keliavo bulvaru, o paskui Žilvinas su Tosca surengė pasirodymą. Žilvinas pademonstravo, kaip puikiai galima vedžioti ir dresuoti šunį netgi sėdint invalido vežimėlyje.

Kaunas sulaukė 27 zenenhundų. Jie žygiavo per visą Laisvės alėją ir senamiestį. Paskui Vilniaus gatvėje buvo demonstruojama, ką moka mūsų zenenhundai. Kaprizas su Indre į pagalbą pasikvietė savo draugus iš šunų dresūros mokyklos „Reksas“. Vėliau Kaprizas atliko ir solo cirko programą – šokinėjo per lanką, žaidė krepšinį, tvarkė žaislus.

Vilniuje susirinko net 40 zenenhundų. Jie keliavo nuo M. Mažvydo bibliotekos Gedimino prospektu iki Vinco Kudirkos aikštės. Ten vyko sportuojančių Berno zenenhundų Čiaro ir Bruno pasirodymai. Šeimininkės Gintarė ir Aušrinė pristatė Obedience (paklusnumo) programą.

Šunims draugiškas kavinių tinklas „Coffee Inn“ visuose miestuose šeimininkus vaišino kava, o jų augintinius – vandeniu. Vilniuje „Bravisimo” vaišino šuniukus skanėstais.

Po pasivaikščiojimų idėjos iniciatorė Christa Duff visų prašė suskaičiuoti eitynėse dalyvavusius keturkojus ir padaryti bendrą nuotrauką.

Taigi šeštadienio vakare Facebook kanalas lūžo nuo komentarų it nuotraukų.

Didžiausią rekordą pasiekė olandai, kurie subūrė net 125 zenenhundus! Toronte susirinko per 90, Australijoje apie 40 zenenhundų.

Pasivaikščiojimas vyko ir karštajame Keiptaune, Pietų Afrikos Respublikoje, ir šaltame , snieguotame Tromsø, Šiaurės Norvegijoje.

„Meilė Berno zenenhundams sujungė jų augintojus ir įrodė, kad esame milžiniška Berno šeima“, – sakė idėjos autorė Christa Duff.

Dėkui visiems organizatoriams ir pagalbininkams, kurie prisidėjo prie šios idėjos įgyvendinimo Lietuvoje.“

ŠZMK informacija ir nuotraukos.