2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

LŠMK nariai mokėsi, dalijosi patirtimi

 

Baigėsi „Šnaucerių savaitės“, vykusios rugsėjo 23-29 dieną, renginiai.

 

Toks renginys, kai šunų mylėtojų klubas, šiuo atveju – Lietuvos šnaucerių mylėtojų klubas, organizuoja nepertraukiamą praktinių užsiėmimų ir teorinių paskaitų ciklą, vyko pirmą kartą.

Paskaitose ir praktiniuose užsiėmimuose dalyvavo ne tik vilniečiai, bet ir Šiaulių, Panevėžio šunų augintojai, o pats renginys neapsiribojo LKD patalpomis. Jis vyko ir dresūros aikštelėje, ir „Park Inn“ viešbučio patalpose, ir kaimo turizmo sodyboje Jovariškėse (Trakų r.).

Pasak Lietuvos šnaucerių mylėtojų klubo prezidentės M.Banevičiūtės, „Šnaucerių savaitė“ subūrė ir profesionalus, ir mėgėjus.

Paskaitų ir užsiėmimų temos buvo pačios įvairiausios: kinologė Ieva Kuzminienė teikė praktinius patarimus, kaip prižiūrėti ir kirpti šnaucerių kailį; dresuotojas Viktoras Avtuško griovė sustabarėjusius dresūros mitus; hendlingo specialistė Diana Jurkuvėnienė dalijosi šunų demonstravimo parodose patarimais; kinologas Igoris Avtuška aiškino apie šunų elgseną ir  testavimą.

Ypač daug teorinių žinių ir praktinių patarimų klausytojai gavo iš garsaus Rusijos kinologo Evgenijaus Erusalimskio, knygos „Dog conformation and its evaluation“ ir kitų leidinių apie šnaucerius ir pinčerius autoriaus.

„2015-ųjų metų rudens pradžioje mūsų klubas organizuos Tarptautinio šnaucerių ir pinčerių klubo (Internationale Schnauzer Pincher Union, ISPU) parodą. Klubo narių laukia nemenkas iššūkis organizuoti tokio rango parodą, o mūsų šunys turės konkuruoti su geriausiais pasaulio šnauceriais bei pinčeriais. Žvelgiant į perspektyvą, savaitė buvo labai naudinga: gilinomės į veislių specifiką, standartų plonybes, veisimą, kailio priežiūrą ir paruošimą parodoms. Dirbome visi kartu ir šia proga noriu padėkoti visiems, kas dalyvavo ir kas padėjo organizuoti „Šnaucerių savaitę“, – sakė M.Banevičiūtė.

Šnaucerių mylėtojų klubo nariams visi užsiėmimai, išskyrus E.Erusalimskij paskaitas, buvo nemokami.

Dalyvių teigimu, „Šnaucerių savaitė“ sudarė galimybę ne tik pasidalyti patirtimi, bet ir geriau pažinti vieniems kitus.

Savaitė netruko prabėgti – kartu su klausytojais paskaitose dalyvavo ir augintiniai. Komentuojant standartus, jie buvo „išnarstyti po kaulelį“, kerpami ir  demonstruojami improvizuotame parodos ringe.

LŠMK prezentacija, pateikta „Šnaucerių savaitės“ dalyviams.

Gabijos Polanksytės nuotr.