2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

„Balkūnų taurė“: rekordiškai daug dalyvių

Rugpjūčio antrąjį savaitgalį rekordinis sportininkų skaičius iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos ir Rusijos sugužėjo į Balkūnus.

 

Čia Vilniaus šunų mylėtojų bendrijos Agility sekcijos „Abu2“ aikštelėje įvyko Tarptautinės Agility varžybos „Balkūnų taurė 2013“.

Į jau trečius metus vykstančią „Balkūnų taurę“ užsiregistravo 111 dalyvių, jie varžėsi keturiose klasėse (A0, A1, A2 ir A3) ir trijose kategorijose (Large, Medium ir Small).

Gausus dalyvių kiekis nenustebino, mat  teisėjavo didžiulę patirtį turintis, ne kartą tokioms varžyboms kaip „European Open agility“ teisėjavęs tarptautinės kategorijos teisėjas iš Čekijos Antonín Grygar.

Per dvi varžybų dienas A1-A3 klasės dalyviai įveikė po 5, o A0 – po 4 trasas. Šeštadienį varžėsi ne tik dėl rėmėjų prizų, bet ir dėl CACAg (kandidatas į Lietuvos Agility čempionus) titulo. Sekmadienį gausiausios A3 klasės dalyviai rungėsi ir dėl CACIAg (kandidatas į tarptautinius Agility čempionus) titulo.

Greitas teisėjo A.Grygar trasas įveikti buvo nors ir sunku, bet labai smagu.

Šeštadienį Open trasoje geriausiai pasirodė Natalja Garastsenko su borderkoliu Maegin Hurricane iš Estijos, Liivika Pärg su šelčiu Nevskaja Zhemchuzhina Pikkolo iš Estijos ir kaunietė Vilija Snorkienė su šelčiu Mini Yang Fantazija („Iltys“), užėmę 1 vietas Open trasoje atitinkamai Large, Medium ir Small kategorijose ir iškovojusiems CACAg titulus.

A1 klasėje pirmas vietas laimėjo: Gintarė Guzevičiūtė su borderkoliu Gaza („Abu2“, Large), Gerda Žemaitytė su Parsono Raselo terjeru Bimas Balbo („Duetas“, Medium) ir Mavrina Elena su cvergšnauceriu Idee Fix s Nadezhdinoi PolJany (Rusija, Small).

A2 klasėje nepralenkiami buvo Kristupas Vaščila su vokiečių aviganiu Bazu („Šarmas“, Large), Yelena Borodina su Japonų špicu Houndbrae Akush (Latvija,Medium) ir Dovilė Blažinauskaitė su Dina („Akela“, Small).

Gausiausioje A3 klasėje Large kategorijoje pirmąją vietą užėmė jau CACAg titulą laimėję Natalja Garastsenko ir borderkolis Maegin Hurricane iš Estijos. Medium kategorijoje pirmieji buvo Aušra Volosenkinienė ir amerikiečių kokerspanielis Dora („Džiugas“). Small kategorijoje – estė Mariann Rebane su papijonu Fire Rock Bree.

Paskutinėje startavusioje pradedančiųjų A0 klasėje tiksliausi ir greičiausi buvo Vytautas Guobys ir borderkolis Chico Hope of the Future („Akela“, Large) bei Viktorija Gončarova ir Aiki (Medium-Small). Nugalėtojų ir prizininkų nuotaikos neaptemdė net audra, užklupusi pačiame apdovanojimų ceremonijos įkarštyje. Šniokščiant stipriam vasaros lietui dalyviai išsislapstė po čia pat svetingų šeimininkų sodyboje išdygusias palapines.

Sekmadienio rytą varžybas pradėjo A0 klasės dalyviai. Šioje klasėje, be klaidų įveikę „klastingas“ teisėjo Antonín Grygar trasas, nugalėjo Paulina Petrauskaitė su amerikiečių Stafordšyro terjeru Bullet Žaibas („Džiugas“, Large) ir Stasys Mostvilas su mažiausiu varžybų dalyviu – vokiečių nykštukiniu špicu Foksu („Abu2“, jungtinė Medium-Small kategorija).

A1 klasėje sekmadienis buvo sėkmingiausias Rūtai Raibikytei su vokiečiu avigane Rokse („Duetas“, Large), Gerdai Žemaitytei su Parsono Raselo terjeru Bimas Balbo („Duetas“, Medium) ir Jurgitai Žukauskienei su trumpaplaukiu nykštukiniu taksu Topas Aukso Uoga („Akela“, Small).

A2 klasėje Large kategorijoje pirmą vietą, kaip ir šeštadienį, užėmė Kristupas Vaščila su vokiečių aviganiu Bazu. Jungtinėje Medium-Small kategorijoje pirmoji vieta atiteko abi trasas be klaidų įveikusiai Giedrei Valauskaitei su nykštukiniu pinčeriu Chily Nykštukų imperija („Iltys“).

A3 klasėje puikiai sekėsi Svetlanai Kreslinai (Latvija), kuri su borderkoliu Lista Bella bei šelčiu Flyland Flying Dream laimėjo pirmas vietas Large ir Small kategorijose bei iškovojo net du CACIAg titulus!

Medium kategorije CACIAg titulą pelnė jau šeštadienį CACAg titulę laimėję Liivika Pärg su šelčiu Nevskaja Zhemchuzhina Pikkolo. Susumavus dviejų trasų rezultatus, A3 klasės Medium kategorijos nugalėtojais tapo latvė Tatjana Bodrickasu šelčiu Marvitholl Monpasje.

Ne tik didžiulę patirtį, bet ir puikų humoro jausmą turintis teisėjas A.Grygar Agility trasas aikštelėje statė žaibiškai. Puikus laiko planavimas, smagi draugija, maloni vasaros šiluma ir rekordinį dalyvių skaičių sutraukusios varžybos pralėkė akimirksniu.

Sekmadienio pavakarę ne visi dalyviai patraukė namo – dalis liko gyventi Balkūnuose įsikūrusiame palapinių kaimuke, čia keturias dienas vyko Agility seminaras ir stovykla su ne tik patyrusiu teisėju, bet ir puikiu treneriu Antonín Grygar. Per 6 viešnagės Lietuvoje dienas A. Grygar spėjo pramokti lietuviškai kone visų Agility kliūčių pavadinimus, o išradingiausiai „sulietuvino“ tolį (angl. „long jump“) – „toleto“.

VŠMB agility sekcija „Abu2“ dėkoja visiems dalyviams ir tiems, kas talkino varžybų metu, ačiū varžybų teisėjui ir  rėmėjams.

Varžybų protokolai
Daiva Vadišiūtė
Solvitos Slišanės (Latvija) nuotr.