2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Šiauliečiai suorganizavo Agility seminarą

Skausmui kojose ir nugaroje atslūgus, iškart norisi pasidalinti Agility seminaro įspūdžiais, kuris vyko balandžio 14-15 d. Šiaulių rajone, Žačių kaime, G.Gutkausko žirgyne. 

Dalyviai į seminarą, kuris vyko žirgyno manieže, rinkosi nuo ankstaus ryto, kuris buvo ne tik apniukęs, bet ir vėjuotas.
Dvidešimt dalyvių (4 grupės) susirinko iš visų Lietuvos didžiųjų miestų, kur jų nuo penktadienio vakaro jau laukė Kauno „Nasrų“ klubo treneriai Algirdas ir Erna Valčiukai.
Seminaro dalyvių miegai greit išsilakstė, sportininkai ir jų šunys lakstė ant smėliuko, nuovargis didėjo, bet treneris į tai nekreipė nei mažiausio dėmesio.

Trasa atrodė paprasta iš pažiūros, bet Vaidas su Redi sugebėjo susirinkti 4 diskvalifikacijas, kiti 5 dalyviai – truputį mažiau.

Treniruočių metu daugiausia buvo šlifuojamas šuns valdymas, perėjimai ir kiti niuansai.

Kitų grupių taip pat laukė ne ką geresnė dalia: vedliai klimpo smėlyje, vėlavo su komandomis, kliūtys virto, šunys bėgo sau, vedliai sau.

Po vėlyvų šeštadienio pietų viskas prasidėjo iš naujo. Erna dirbo su pradedančiais Agility karjerą šunimis ir jų šeimininkais, taip pat padėjo susigaudyti klikerio „džiunglėse“.

Verta paminėti, kad pirmoji grupė  nuo vieno kraštutinumo puolė prie kito, tai reiškia, kad pradėjo ankstyva treniruote, o pirmąja dieną baigė vėlyva treniruote.

Po intensyvaus mokymosi visi susirinko aptarti rezultatų, pavakarieniauti.

Iš pirmo žvilgsnio seminaro dalyviams pasirodė, kad rezultatai prastoki…

Sekmadienis dalyvius užklupo manieže jau 8 valandą ryte. Vaizdas buvo kur kas geresnis: vedlių koordinacija pagerėjusi, labiau perpranta trenerio filosofiją, nepaisant, kad šio balsas gerokai prikimęs.

Malonu buvo stebėti seminaro dalyvių pažangą. Net šuniukai, buvę lėtoki, tapo greitesni – įgijo ne tik greičio, bet ir pagreičio, o šeimininkai vos spėjo suktis. Norėčiau paminėti visus dalyvius, kurie buvo labai draugiški, linksmi, stropūs mokiniai.

Žiūrint iš šalies, pasitvirtino sena tiesa, kad mūsų šunys agility supranta geriau nei mes – kiekviena sportininko klaida trasoje suklaidina „keturkojį partnerį“. Apibendrinant galima teigti, kad mūsų hobis, gera kompanija, patyrę treneriai ir mūsų augintiniai sudarė sąlygas naudingai, turiningai ir linksmai praleisti savaitgalį Šiaulių krašte.

Iki susitikimų varžybose ar treniruotėse!

Ačiū Ernai ir Algirdui Valčiukams už įdomų, intensyvų, informatyvų seminarą ir gerą nuotaiką.

Vaidas Kazlauskas