2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Teisėjas iš Švedijos vedė seminarą vedliams

Kovo 9-osios vakarą į Litexpo rūmus rinkosi jaunieji vedliai. Čia vyko jiems skirtas seminaras. Seminaro pradžioje teisėjas Torbjorn Skaar trumpai papasakojo apie save ir Švedijos jaunųjų vedlių klubo veiklą.

Seminaro metu teisėjas labiausiai akcentavo bendravimą, nuolatinį vedlio ir šuns kontaktą, dėmesį šuniui.

Jis atskleidė pagrindinę sėkmingo hendlingo paslaptį: vedlys kartu su šunimi turi būti darnus duetas, sudaryti vientisumo įspūdį. „Jūs pasirodote kartu, o ne atskirai, su šunimi jūs esate pora“, – sakė T.Skaar.

Teisėjo nuomone, konkurso metu svarbiausia elgtis natūraliai, nebūti susikausčiusiam. Natūralumas atliekant figūras – dar viena sėkmingo pasirodymo paslaptis.

Be to, būtina ne vien išoriškai skirti šunų veisles, bet rimtai pasidomėti, kam veislė buvo išveista, kokia yra konkretaus šuns paskirtis, temperamentas, veislei būdinga elgsena.

„Daug išmanydami apie konkrečią veislę, lengviau ringe valdysite savo kompanioną, kontroliuosite jį net ir netikėčiausioje situacijoje“, – atkreipė vedlių dėmesį teisėjas.

Praktinėje seminaro dalyje teisėjas T.Skaar visiems, atlikusiems figūras, pateikė patarimų ir siūlymų, kaip galima pagerinti bendravimą su šunimi, teisėju, pagreitinti tempą arba patobulinti figūros atlikimo techniką.

Pasibaigus seminarui, teisėjas neskubėjo į viešbutį, o maloniai kiekvienam vedliui atsakė į iškilusius klausimus, dalijo patarimus, dar kartą komentavo vedlių pasirodymus.

Teisėjas Torbjorn Skaar liko sužavėtas mūsų vedliais, jų profesionalumu. Jis palinkėjo visiems didelės sėkmės ir neblėstančios meilės šunims.

Jaunųjų vedlių klubas dėkoja seminaro dalyviams už kantrybę, o visiems, prisidėjusiems prie seminaro organizavimo, taria ačiū už nesavanaudišką pagalbą.

Tomos Sireikaitės nuotr.

JVK informacija