2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Lietuvos kinologų draugijai – 20 metų

1992 metais buvo įkurta Lietuvos kinologų draugija. Prieš 20 metų ji buvo įregistruota LR Teisingumo ministerijoje.

Nuo pirmųjų savo veiklos dienų LKD ėmė aktyviai siekti narystės Tarptautinėje kinologų federacijoje (FCI), vadovavosi atsakingos kinologijos principais ir rūpinosi ne tik veisiamų šunų kokybe, bet ir gerove.

Draugija parengė ir patvirtinto šunų veisimo, veislynų registravimo, parodų organizavimo ir kitus svarbius nuostatus bei taisykles. Ji inicijavo Vieningos Lietuvos šunų veislių knygos atsiradimą.

Draugijos įstatai ir kiti svarbūs dokumentai jau nuo pirmųjų dienų liudijo, kad mūsų šalies kinologų pajėgos tapo ne tik vieningos, bet ir atsakingos dėl veislinių šunų ateities.

Šias Lietuvos kinologų pastangas netrukus įvertino tarptautinė kinologų bendruomenė – 1996 m. kovo 28 dieną Lietuvos kinologų draugija Liuksemburge vykusioje Tarptautinės kinologų federacijos Asamblėjoje buvo oficialiai pripažinta ir įgijo FCI partnerės pagal kontraktą statusą. Šioje FCI Asamblėjoje partnerės statusą taip pat gavo ir Latvijos kinologų federacija.

Minėtas statusas jau leido LKD organizuoti tarptautines šunų parodas ir kelti dar didesnius reikalavimus šunų veislininkystei.

Šiuo metu LKD yra visateisė FCI narė ir aktyviai dalyvauja ne vien tiesioginėje kinologinėje veikloje, bet užsiima visuomenės švietimu, gerosios patirties sklaida.

LKD veikla vertinama ir tarptautiniu lygiu – vasario 4-5 d. Vilniuje pirmą sykį mūsų šalyje bus surengti FCI Parodų teisėjų kolegijos ir FCI Parodų organizavimo kolegijos posėdžiai.

Draugijos 20-mečio proga vasario 4 d. Vilniaus Rotušėje vyks Lietuvos čempionų čempionatas, kuriame iš 16 jau anksčiau pusfinalyje atrinktų šunų bus išrinkti ir iškilmingai apdovanoti du gražiausi Lietuvos šunys.

Lietuvos kinologų draugijos iniciatyva vasario 5-6 d. Vilniuje organizuojama Tarptautinė gyvūnų gerovės konferencija „Atsakingas gyvūno augintinio savininkas“. Tokio pobūdžio ir  tematikos tarptautinė konferencija organizuojama pirmą kartą. Šis tarptautinis renginys taip pat įeina į LKD 20-mečio renginių ciklą, kuris tęsis visus šiuos metus.

Draugija, vienydama ir remdamasi regioniniais bei specializuotais šunų mylėtojų klubais, labai vertina visų kinologų pastangas ir jubiliejaus proga linki visiems kuo didžiausios sėkmės!