2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Lietuvių skalikai: paroda ir veislės apžiūra

Kovo 30 d. netoli Rietavo, stebint didingiems danieliams, vyko lietuvių skalikų Aukštaitijos regiono paroda bei antroji šios šunų veislės apžiūra (bonitacija).

 

Į parodą buvo registruoti 39 lietuvių skalikai, o jiems teisėjavo Erika Tribandienė – Junevičienė ir Valdas Petrauskas.

Bonitacijoje teisėjų  komisija buvo dar didesnė – klubo teisėjas Mantas Milinavičius, LKD tarptautinė teisėja Daiva Rimaitytė bei  LKD nacionalinės teisėjos Justina Juškevičiūtė ir Deimantė Vaitauskaitė.

„Labai smagu, kad mažo  genofondo klubas taip atsakingai žiūri į savo mylimos veislės išasugojimą, vystymąsi bei veisimą. Bonitacija yra labai didelė pagalba tinkamai vertinant turimą genetinę medžiagą. Tai padeda surinkti būtiną informaciją apie veislės pokytį, rasti linijų dėsningumus. Bonitacijos metu yra atliekama šuns biometrija, skaičiuojami indeksai, vertinama  pigmentacija, kailio spalva, žymės, judesys, charakteris“, – sakė tarptautinė šunų teisėja, veisėja Daiva Rimaitytė.

Ekspertė pasidžiaugė, kad lietuvių skalikų bonitacijoje sudalyvavo net 30 šunų ir jie visi puikiai elgėsi matavimo metu.

„Tai dar kartą patvirtina, kad mūsų skalikas – nuostabus šuo. Ši bonitacija jau antroji (pirmoji vyko 2018 metais kartu su klubo lietuvių skalikų paroda rugpjūtį, Uoginių kaime – Red.), tuomet pirmą kartą vertinimui susirinko 44 lietuvių skalikai, – apie lietuvių skalikus pasakojo D.Rimaitytė. – Noriu padėkoti šunų savininkams už galimybę dar labiau pažinti nacionalinę šunų veislę. Džiaugiuosi, galėdama prisidėti prie jos raidos“.

Parodą oragnizavo Lietuvių skalikų augintojų sąjunga, LSAS.

DaivaRe nuotraukos