2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Šuns dieną skelbia sidabrinė strėlė

Kai ateina pavasaris, šunų mylėtojai žino: netrukus, balandžio 24-ąją, švęsime visuotinę Šuns dieną.

 

Kasmet šventės idėja vis kita – taip prieš 4 metus paskelbė Šuns dienos iniciatorė Lietuvos kinologų draugija.

Šių metų šventės moto – „Šuo ir aš: laikas kartu“. Tokia idėja atsirado ne šiaip sau, nes šventės dalimi jau tapo Veimaro trumpaplaukių paukštšunių kalytė Greisė ir jos šeimininkė Emilija. Dvi neišskiriamos draugės, todėl drąsiai galime sakyti: Greisė + Emilija = Laikas kartu!

Vilnietės studentės Emilijos namuose „veimaranerė“ Greisė apsigyveno prieš 5 metus.

„Tai buvo mano 16-ojo gimtadienio dovana, – prisipažįsta Emilija. – Ilgai laukta mano svajonė, nes, kartą pamačiusi tokį šunį tarptautinėje parodoje, likau „užkerėta“ ne tik išskirtinės išvaizdos, bet ir energijos, judesių gracijos. Rinkau žinias apie šią veislė po kruopelę, ruošiausi ir laukiau savo Greisės“.

Taip, šios veislės šunys labai traukia akį – ar daug matėte šunų, kurie turėtų būtent tokį sidabrišką kailį? Straipsniuose bei kituose šios veislės pristatymuose Veimaro trumpaplaukis paukštšunis net vadinamas sidabrine strėle…

Greisė gimė Belgijoje, garsiame Veimaro trumpaplaukių paukštšunių veislyne.

Kartu su savo jaunąja šeimininke dabar ji sėkmingai pasirodo šunų parodose, dalyvauja bėgimo su šunimis bei kitose varžybose, medžioklės savybių bandymuose. Greisė paskatino savo šeimininkę aktyviai sportuoti ir mėgautis kiekviena diena.

Greisė yra ir bus visada ten, kur yra jos šeimininkė.

Užsukite į  https://www.facebook.com/sunsdiena/