2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Šunų veisėjai dalyvavo A.Marton paskaitoje

Balandžio 20-osios vakarą LKD Mokymo centras, bendradarbiaudamas su Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Veterinarijos akademija, pakvietė šunų veisėjus susitikti akademinėje aplinkoje (LSMU).

 

Savo žiniomis ir patirtimi čia dalijosi ne pirmą kartą Lietuvoje viešintis, šalies veisėjams jau pažįstamas lektorius Attila Marton.

Buvęs Vengrijos kinologų organizacijos generalinis direktorius, Pasaulio kinologijos žurnalistų asociacijos viceprezidentas.

Į paskaitą Kaune susirinko daugiau nei pusšimtis jau esamų ir būsimų veisėjų iš visos Lietuvos.

Renginyje taip pat dalyvavo LSMU gyvūnų mokslo bakalauro studijų studentai.

„Parengiau išties ilgą prezentaciją”, – jau paskaitos pradžioje užsiminė lektorius, džiaugdamasis gausiai susirinkusiu „kinologijos studentų“ būriu.

Paskaitos klausytojams jis „neleido“ nuobodžiauti – kėlė klausimus, norėjo sužinoti šunų veisėjų patirtį ir požiūrį. Užsimezgė diskusija.

Kodėl pirmas įspūdis, net ir interneto erdvėje, yra be galo svarbus? Ar, skelbiant informaciją, pakanka naudotis tik visiems žinomu ir populiariausiu socialiniu tinklu? Ar tarp gausybės komunikacijos priemonių šunų veislynui dar reikalinga ir interneto svetainė? Kaip reaguoti į kritiką ir ko vengti kuriant veislyno įvaizdį socialinėje erdvėje?

Į šiuos ir daugybę kitų klausimų lektorius stengėsi pateikti kuo išsamesnius atsakymus.

O kaip šį seminarą įvertino tikslinė auditorija – veisėjai?

Kaunietė australų aviganių veisėja Mingailė Stašaitytė džiaugėsi aktualia seminaro tema ir sakė: „Tokie seminarai motyvuoja ir leidžia įvertinti, ar judi tinkama linkme”.

Biglių veisėjas Vytautas Alekna tikino, jog seminaras neprailgo, o jame pateikta informacija leido plačiau pažvelgti į veislyno ir veisėjo vaidmenį.

Guodos Kavaliauskaitės informacija ir nuotr.

2018 04 27