2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Draugiški gyvūnams: būkime kartu

Ar galite patikėti: mūsų šalyje yra daugiau kaip 700 gyvūnams draugiškų vietų! Kad tai ne fantazijos, įsitikini, susipažinęs su projektu DRAUGIŠKI GYVŪNAMS.

 

Pasak idėjos autorių, tai projektas, skirtas kiekvienam šiuolaikiškam, atsakingam šunų augintojui, norinčiam kuo daugiau laiko praleisti su savo gyvūnu.

Taigi, artėjant atostogoms, maloniems vasaros savaitgaliams, belieka atsiversti „keturkojų žemėlapį“ ir susižinoti, kokie viešbučiai,  kavinės, parduotuvės laukia ne tik jūsų, bet ir jūsų augintinių.

Jau dabar žemėlapyje rikiuojasi 700 draugiškų gyvūnams vietų!

„Internete vis dažniau pasirodo istorijos apie žmones, keliaujančius su savo gyvūnais ne tik į kitas šalis, bet netgi aplink pasaulį. Tačiau dažnai pamirštame apie poilsio bei turizmo galimybes Lietuvoje. Nebūtina keliauti šimtus kilometrų, kartais tai gali būti visai netolima kelionė į kavinę arbatos ar vėlyvų pusryčių su savo augintiniu. Nepaisant to, kad Lietuvoje ne visada gražiai elgiamasi su gyvūnais ir neretai požiūris į juos yra vis dar skeptiškas, tačiau vis daugiau vietų atveria savo duris  keturkojams mūsų augintiniams“, – rašo „Draugiški gyvūnams“.

Lietuvoje yra ne tik daugybė kavinių, barų bei restoranų, kurie atveria duris gyvūnams, tačiau ir viešbučių, prekybos centrų, sporto klubų, įvairaus pobūdžio parduotuvių bei biurų.

Panaikinęs draudžiamuosius ženklus, kurie ribojo gyvūnų patekimą į parkus, bei turintis daugiausia vietų, kurios įsileidžia gyvūnus – Vilnius laikomas draugiškiausiu gyvūnams miestu Lietuvoje.

Viena tokių draugiškų vietų – šokoladinė „TheObromine”, įsikūrusi Vilniaus širdyje. Iš Belgijos atkeliavusi šios vietos savininkė Yaro į Vilnių atsikraustė su savo Labradorų veislės šunimis.

„Mes savo kavinėje bent porą kartų per savaitę sulaukiame klientų su šunimis. Mano šunys taip pat dažniausiai keliauja kartu su manimi ir dar niekada dėl to neturėjau problemų, o gyvūnai, keliaudami kartu, jaučiasi labai laimingi”, – sako Yaro.

Sostinės pavyzdžiu seka ir kiti Lietuvos miestai: Šiauliai, Klaipėda, Panevėžys, Alytus.

Nors mažesni miesteliai sunkiau įsileidžia naujoves, tačiau ir ten viskas krypsta gyvūnams palankia linkme.

Pažinkime savo šalį, keliaukime ir būkime laimingi su savo augintiniais. Gražios vasaros!

Parengta pagal Eglės Lukošiūnaitės tekstą, VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos”