2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Šventiškai, garbingai ir šiltai!

Štai ir baigėsi dar vieneri kinologiniai metai. Tarptautinės šunų parodos „Vilniaus žiema“ ir „Kalėdų taurė“, kasmet vykstančios didžiausiame Lietuvos ekspozicijų centre Litexpo, šunų mylėtojams reiškia ne tik konkurenciją ringuose, bet ir galimybę pasveikinti vieniems kitus su artėjančiomis šventėmis ir dar kartą pabūti drauge.

 

„Šiais metais Choco lydėjo sėkmė tarptautinėse parodose ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų, o 2016-ųjų parodų sezoną jis užbaigia išskirtiniu laimėjimu – „Supreme BIS“, – pasibaigus dviejų dienų maratonui, džiaugėsi airių seterio KARMINO MADE KEEP ON GOING šeimininkė Asta Plečkaitienė.

„Supreme BIS“ taurės konkurse varžėsi sėkmingiausiai pasirodę dalyviai – abiejų parodos dienų jaunų šunų konkurso, Best in Show nugalėtojai ir gražiausio lietuviško šuns rinkimuose laimėję šunys.

„Bet ne laimėti titulai yra svarbiausia: pergalės ar nesėkmės atveju augintinis mums vis tiek bus pats gražiausias, visada mylimas ir lepinamas. Be abejo, esame nudžiuginti išskirtiniu teisėjų dėmesiu ir tokiu puikiu Choco įvertinimu. Tai pati didžiausia šventė. Nuostabi Kalėdų dovana“, – sakė airių seterio šeimininkė Asta.

Tarp 1653 parodos dalyvių buvo daugybė veislės nugalėtojų titulus pelniusių šunų. Tačiau šunų parodoje, kaip ir sporto varžybose, vieniems labiau sekėsi, kitiems – ne.

Pirmą parodos dieną „Vilniaus žiema 2016“ taurę laimėjo mopsų kalytė ROYALGROWL THE HOPE, arba Lliliana, iš Suomijos, jos savininkas ir veisėjas Ilpo Ojala savo veislyne „Royal Growl“ taip pat veisia egzotiškuosius šunis liūtukus.

„Nuostabi diena Vilniuje, – laimėjimu džiaugėsi I.Ojala. – Liliana padarė daugiau nei daug! Jai trūko paskutinio CACIB titulo, kad taptų tarptautine šunų grožio čempione, o ji ėmė ir laimėjo visą parodą!“

Antrąją vietą parodoje užėmė šeltis SENSATION FROM SIELOS DRAUGAS, kaunietės Viktorijos Černovos augintinis.

Trečias liko Veimaro trumpaplaukis paukštšunis YAR HELEN HOUSE DESTINED TO WIN iš Rusijos, jo veisėja ir savininkė yra E.A.Lapshina.

Šeštadienį, baigiantis parodai, buvo renkami ir gražiausi Lietuvos šunys.

Pirmą vietą šiame konkurse laimėjo vilnietės Julijos Dijakovskajos toipudelis ONE AND ONLY PARADOKSAS.

Antrą – Gedimino Dainio vokiečių kurtsharas HAGEN THEOGONIA BLACK, o trečią – ilgaplaukis taksas UNESCO V.MARGELCHOPF (sav. L.Tranelienė ir A.Morgan).

Sekmadienį dalyviai varžėsi dėl „Kalėdų taurės 2016“.

Pirmąją vietą šįkart laimėjo viešnios iš Rusijos T.A.Sobolevos ši cu kalytė SAFFRON SHERHY VIVAT RUSSIA.

Antras buvo australų aviganis SEVENTY SEVEN RADISLAV KIMBOVICH (sav. E.Fedorova iš Rusijos), trečias – daugelio šalių čempionas, Labradoro retriveris BLUE BAYO STRONG WIND OF KAWARIMONO (šuo registruotas AKC).

Antrąją parodos dieną tarp gražiausių Lietuvos šunų nepralenkiamas buvo jau minėtas airių seteris Choco. Antras – saliukis CROWNED HEAD IL BAHARA (sav. V.J.Veličkaitė, E.Norkus), trečias – A.Hofmano ir G.Valuntaitės auksaspalvis retriveris ASHBURY FIDGI ROSE.

Tuo pačiu metu Litexpo vyko ir tarptautinė kačių paroda, kurią organizavo klubas „Alpha catum“.

St.Barausko nuotr.