2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Šiauliuose vyks seminarai

Gruodžio 10 – 11 d. šunų veisėjai ir augintojai kviečiami į seminarus Šiauliuose!

 

Gruodžio 10 d., 12.00 val. vyks genetikos seminaras „Pradinės žinios apie porų (reproduktorių) pasirinkimą veisiant šunis“ (P. Višinskio g. 19, 305 auditorija, Šiauliai).

Seminaro lektorė Justina Juškevičiūtė.

Just. Juškevičiūtė yra biologijos mokslų magistrė. Jos tyrimų kryptys: šunų kailio spalvos paveldimumas bei gyvūnų (šunų) elgsenos modeliai.

FCI, LKD nacionalinės kategorijos eksterjero teisėja nuo 2008 m.; keribliūterjerų veisėja (veislynas „Ūdra“, nuo 2006 m.); dresuotoja (šunų socializacija, bendras paklusnumas, ruošimas šunų parodoms) ir LKD Darbinių šunų teisėjų ir dresuotojų kolegijos tarybos narė.

Šis genetikos seminaras LKD veisėjams bus įskaitinis.

Seminaro metu bus kalbama apie tai, kokiais principais remiantis turėtų būti parenkamos poros ir reproduktoriai; kaip „skaityti“ šunų kilmės dokumentus; kaip tinkamai pritaikyti veisimo schemas.

Norint tapti profesionaliu šunų veisėju, būtinos žinios apie genetiką – paveldimus eksterjero ypatumus, ligas ir kt., būtina domėtis pasirinktos šunų veislės raida ir ją analizuoti, aiškintis šios šunų veislės eksterjero (standarto), charakterio ypatumus, žinoti apie dažniausiai pasitaikančius pasirinktosios veislės eksterjero trūkumus, sveikatos problemas ir apie geriausius bei blogiausius veislinių šunų, kuriuos žadama veisti, protėvius.

Taip pat svarbu sekti kinologijos mokslo aktualijas, naujoves – visais būdais kaupti kinologijos patirtį.

 

Gruodžio 11 d., 11.00 val. vyks teorinis-praktinis seminaras „Laisvalaikis su šunimi“(Vilniaus g. 72, Šiauliai).

Seminaro lektorė Justina Juškevičiūtė papasakos, kaip su savo augintiniu leisti laisvalaikį mieste (lauke ir namų sąlygomis). Pasidalys patirtimi, kaip lavinti šunį, užimti jį įdomia veikla, kai lauke prastas oras.

Patars, kaip tinkamai ir kūrybiškai pasinaudoti kieme arba namie turimu inventoriumi aktyvioms ir linksmoms pramogoms su šunimi.

Ne visi gali įpirkti brangų sporto inventorių ar važinėti į agility treniruotes užmiestyje, – galimybių sportuoti su šunimi visada yra, tereikia tik noro!

Kinologė atsakys į daugelį klausimų – jos laisvalaikis su šunimis visada įdomus ir aktyvus.

Kaina: vienas seminaras – 15 eurų, du – 25 eurai.

Rekvizitai apmokėjimui:
VšĮ „Tavo šuo‘‘
Įmonės kodas 304295896
LT 97 7300 0101 4923 3586
Swedbank

Informacija: beruta@splius.lt
Mob.: 8 687 19 634

Just. Juškevičiūtės arch. nuotr.