2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Įveikti Agility atrankos etapai

Birželio mėn. Lietuvos Agility komandos įveikė kvalifikacinius reikalavimus Agility pasaulio čempionatui (FCI).

 

Du birželio savaitgalius Agility sportininkai dalyvavo varžybose, kuriose virė draugiška kova dėl galimybės varžytis tarp stipriausių pasaulio sportininkų.

Agility komandos rinko reitingo taškus, kad įveiktų kvalifikacinius reikalavimus.

Teisėjų Lenkos Pankovos (Čekija) ir Jan Egil Eide (Norvegija) trasos buvo greitos ir sudėtingos. Dalyviai turėjo ne tik parodyti šuns valdymo meistriškumą, įveikdami iššūkių ir provokacijų kupinas trasas, bet ir spėti valdyti šunis, bėgančius 4,6-4,8 m/s greičiu.

II etape piktą pokštą iškrėtė oras. Etapas vyko Joninių savaitgalį, svilinant +34 C laipsnių karščiui. Laimė, kad organizatoriai pasirūpino keturkojais dalyviais: varžybų teritorijoje buvo tvenkinukas, kuriame šunys galėjo atsivėsinti.

Geriausių rezultatų pasiekė ir teisę kandidatuoti atstovauti Lietuvai Pasaulio čempionate, kuris vyks Ispanijoje ZaraGoZa mieste rugsėjo 22-25  d., iškovojo šios komandos:

Large (didelių šunų) kategorijoje iš 16 atrankoje dalyvavusių šunų kvalifikacinius reikalavimus įveikė 8 komandos: net 5 šunys yra Belgų aviganiai griunendaliai ir 3 Borderkoliai. Daugiausiai reitingo taškų surinko didžiausią patirtį turinti, ne kartą Pasaulio čempionate dalyvavusi Asta Vitartaitė su borderkoliu Hila.

Antra vieta pagal taškų skaičių atiteko Aistei Svinkūnaitei su belgų aviganiu griunendaliu Tesa. Ši komanda dalyvavo ir pasiekė aukštų rezultatų ne tik 2015 m. FCI Agility Pasaulio čempionate Italijoje, bet ir Belgų aviganių Pasaulio čempionatuose (FMBB).

Trečią ir ketvirtą vietas iškovojo komandos su griunendaliais: Greta Diminskaitė su Qiri ir Jolanta Janušauskienė su Aksiu.

Algirdas Valčiukas su borderkoliu Rose užėmė 5-ąją vietą.

6-oji vieta atiteko praeitais metais Italijoje puikius rezultatus parodžiusiems Rasai Vaščilienei su griunendaliu Zara.

7 ir 8 vietos atiteko Italijoje pasaulio čempionate patirties įgijusiems Audronei Naruševičei su borderkoliu Trėja ir Rimvydui Ciesiūnui su griunendaliu Hero.

Medium (vidutinių šunų) kategorijoje nepralenkiama buvo Ieva Liesytė su šeltuku Maja. Ji jau nebe pirmus metus vienintele šioje kategorijoje iškovoja teisę dalyvauti Pasaulio čmpionate.

Small (mažų šunų) kategorijoje prie praėjusių metų Pasaulio čempionato 3-iosios vietos laimėtojų Aušros Volosenkinienės su pudelio Feti; Jūratės Miliūnaitės su borderterjeru Sabi ir Vilijos Snorkienės su šelčiu Fai prisijungė ir garbingą antrą vietą užėmė Gabriele Pilitauskienė su cvergšnauceriu Extra.

Ačiū atrankos organizatoriams – LKMS Agility sekcijai „Iltys“ (Kaunas) ir Panevėžio šunų mylėtojų klubo Lunaris agility sekcijai „Džiugas“ už profesionaliai suorganizuotas varžybas, kuriose tvyrojo draugiška sveikos konkurencijos atmosfera.

Primename, kad paraiškas dalyvauti Pasaulio čempionate kartu su atrankos taisyklėse reikalaujamais dokumentais turite pateikti Agility kolegijai e.paštu iki liepos 8 dienos.

Agility kolegija