2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Šunų parodose varžėsi jaunieji vedliai

Tarptautinių šunų parodų, kovo 5-6 d. vykusių Vilniuje, pramoginę programą kaip visada paįvairino jaunųjų vedlių konkursas.

Abi parodos dienas geriausiomis vedlėmis tapo viduriniosios amžiaus grupės jaunosios vedlės.

Kovo 5 d. jaunųjų vedlių konkurse savo amžiaus grupėse nugalėjo Jekaterina Sukovaticyna, Lotta Nykanen ir Viltė Šokaitytė.

Finaliniame konkurse teisėjo iš Švedijos Joakimo Olsson nuomone stipriausia buvo Lotta Nykanen, į parodą atvykusi iš Suomijos.

Kovo 6 d. jaunųjų vedlių konkursui teisėjavo ekspertė iš Lenkijos Dorota Witkowska.
Teisėja gyrė visus vedlius, džiaugėsi jų pastangomis tinkamai pristatyti savo augintinius.

„Vilniaus taurę 2016“ ji įteikė Anai Goriunovai (geriausiai viduriniosios amžiaus gr. vedlei). Antroji vieta atiteko Augustai Močiulskytei, trečioji – Jekaterinai Sukovaticynai.

Profesionalių vedlių grupėje abi parodos dienas konkurso lyderė buvo vilnietė Goda Šulcaitė.

Dar kartą atkreipiame jaunųjų vedlių bei tėvelių dėmesį į LKD parodų organizavimo taisykles: „Šunų, kurių ūgis ties ketera daugiau nei 40 cm, vedlys turi būti ne jaunesnis nei 10 metų; jei vedlys yra vyresnis nei 10 metų amžiaus, bet jaunesnis nei 16 metų amžiaus ir jo šeimos nariai nėra šuns savininkai, jis turi pateikti raštišką tėvų sutikimą parodoje pristatyti būtent tą šunį (nurodant šuns vardą pagal kilmės dokumentus, veislę ir registracijos numerį).”

St.Barausko nuotr.