2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Tarptautinė šnaucerių ir pinčerių paroda ISPU 2015

Geriausi šnauceriai ir pinčeriai pirmą kartą varžėsi Vilniuje, Tarptautinėje šnaucerių ir pinčerių parodoje ISPU 2015.

 

„Tai viena geriausių ISPU parodų, kokią man teko matyti, – sakė Tarptautinio šnaucerių klubo (ISPU) prezidentas Ernst Theisen. – Graži paroda labai gražiame mieste. Draugiška renginio atmosfera. Garbinga konkurencija. Nepaprastai smagu teisėjauti ir būti kartu su jumis“.

Daug šiltų žodžių parodos dalyviams ir organizatoriams išsakė ir ISPU viecprezidentė Leonie Verbruggen bei kiti svečiai.

Kasmet vykstanti Tarptautinė šnaucerių ir pinčerių paroda apkeliavo daugelį Europos šalių. Rugsėjo 26-ąją pirmą kartą užsuko į Lietuvą, į parodų ir kongresų centrą Litexpo.

Lietuvos šnaucerių mylėtojų klubo prezidentės Mildos Banevičiūtės nuomone, mums buvo garbė priimti savo šalyje geriausius šnaucerių ir pinčerių veisėjus: „Tai buvo išbandymas ir nemenka atsakomybė – teisėjauti pakvietėme didžiausią patirtį sukaupusius ekspertus, pasaulyje garsius šnaucerių ir pinčerių specialistus“.

Parodos ringuose dirbo Petko Csaba (Vengrija), Angel Garach-Domach (Ispanija), Ernst Theisen (Vokietija), Natalia ir Bo Skalin (Švedija) bei Eugene Erusalimsky (Rusija).

Pagrindinius parodos prizus – ISPU įsteigtą taurę ir Lietuvos šnaucerių mylėtojų klubo taurę – laimėjo veisėjų iš Rusijos Tatjanos Kaptsovos ir Elenos Sevastianovos augintinė, juoda cvergšnaucerių kalytė DREAMKISS NO QUESIONS, kurią parodoje demonstravo T.Kaptsova.

Šis veislynas, taip pat laimėjęs porų bei veislynų konkursus, seniai žinomas ne vien Rusijoje. Ne veltui kitas jų šuo – DREAMKISS Kickback tapo 2015 m. Pasaulio nugalėtoju.

„Lesia dar tik pradeda karjerą. Teko įkalbinėti savo vyrą, kad leistų namuose pasilikti penktą šunį, – atslūgus pergalės džiaugsmui, pasakojo Elena Sevastianova. – Lesia prieš savaitę tapo Rusijos jaunimo čempione, o dar po savaitės jai sukaks vieneri. Net nesitiki, kaip greit ji atsirado greta geriausių šios veislės šunų“.

2015 metų ISPU parodoje netrūko ir kitų šunų pasaulio žvaigždžių: antrąją vietą Best in Show konkurse laimėjo 2015 m. Pasaulio nugalėtojas – maskvietės Anos Vlasovos ryzenšnauceris GENTLY BORN CHILLI PEPPER.

Geriausiu šios parodos veteranu išrinktas vilniečio Viktoro Avtuško augintinis juodas cvergšnauceris PANOMAKS JAZZ ME BLUES

Jaunimo nugalėtojas – ryzenšnauceris GENTLY BORN GREAT ADVANCE (veisėja A.Vlasova,  Rusija).

Antrąją parodos dieną gražiausio šuns titulą laimėjo mitelšnauceris ANKOR KURAZH ZHENIKH iš Sankt Peterburgo, Rusijos (sav. ir veisėja A.Pryazhevskaya). Jis tapo Lietuvos šnaucerių mylėtojų klubo specializuotos parodos nugalėtoju.

Kitais metais ISPU paroda vyks Valensijoje (Ispanija), todėl Ispanijos šnaucerių klubo prezidentas labai įdėmiai stebėjo lietuviškąją „parodos versiją“.

Šnaucerių mylėtojų klubas dėkoja dalyviams, teisėjams, rėmėjams, žiūrovams, parodos talkininkams, savanoriams – visiems, kurių dėka gimė ISPU 2015!

ISPU 2015 parodos nugalėtojai

Best in Show konkurso teisėjas – ISPU prezidentas Ernst Theisen.

1. Cvergšnauceris, juodas DREAMKISS NO QUESIONS (sav. T.Kaptsova ir E.Sevastianova, Rusija).
2. Ryzenšnauceris GENTLY BORN CHILLI PEPPER (sav. A.Vlasova, Rusija).
3. Mitelšnauceris, pipirai su druska AVE CONCORDE ONYX (sav. M.Kravchenko, Rusija).
4. Cvergšnauceris, baltas STAR‘S OF WHITE NIGHT IGUITA ZAPATA (sav. M.Kuzmina,  Rusija).
5. Cvergšnauceris, pipirai su druska ARGENTA‘S MINI DAG DIPLOMAT (sav. M.Zarina, Latvija).

Jaunimo konkursas (teisėjas E.Erusalimsky)
1.  Ryzenšnauceris GENTLY BORN GREAT ADVANCE  (sav. A.Vlasova, Rusija).
2. Cvergšnauceris, juodas DREAMKISS NO QUESIONS (sav. T.Kaptsova ir E.Sevastianova, Rusija).
3. Cvergšnauceris, baltas STAR‘S OF WHITE NIGHT ROBERTINO LORETTI (sav. N.Anisimova, Rusija).
4. Nykštukinis pinčeris DIAMOND KING IZ ZAMKA PRIORA (sav. L.Sallstrom, Rusija).
5. Afenpinčeris VELVET DANDY‘S ELVIRA FATTIGAN (sav. N.Tolonen, Švedija).

Veteranų konkursas (teisėjas P.Csaba)
1. Cvergšnauceris, juodas PANOMAKS JAZZ ME BLUES (sav. V.Avtuško, Lietuva).
2. Ryzenšnauceris PHOENIX EMPEROR BIZ BRAND BIGWIG (sav. J.Kuldmaa ir S.Pekkenen, Estija).
3. Cvergšnauceris, juodas su įsidabriu PEARL NUO BJAURYBĖS (sav. V.Avtuško, Lietuva).

Šuniukų konkurso nugalėtojas (teisėja N.Skalin) – cvergšnauceris, juodas su įsidabriu ALBAROSSIK‘K LIGHT-MY-FYRE (sav. O. ir V.Markevich).
Mažylių konkurso nugalėtojas (teisėjas B.Skalin) – mitelšnauceris, pipirai su druska FARA MAGNUM CORDIS (sav. A.Bystronska, Lenkija).

Porų konkurso (teisėjas A.Garach-Domech) nugalėtojai – T.Kaptsovos juodi cvergšnauceriai, Rusija.

Veislynų konkurso (teisėjas E.Theisen) nugalėtojas – cvergšnaucerių veislynas DREAMKISS (sav. T.Kaptsova ir E.Sevastianova, Rusija).

Guodos Kavaliauskaitės nuotr.