2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Pavasariniai jaunų vižlų bandymai

Balandžio 26 d. jau ketvirtąjį kartą paukštinių šunų mylėtojai susirinko į pavasarinius jaunų vižlų bandymus.

 

 

Bandymai, kuriuos organizavo  asociacija „Deutsch – Drahthaar“ (KADD). tradiciškai vyko Trakų rajone prie Epušės ežero.

Teisėjavo tarptautinės kategorijos teisėjai Tatjana ir Jevgenijus Cirkinai bei nacionalinės kategorijos teisėjas Sigitas Aleksa.

Šiais metais išbandyti savo augintinius atvyko gausus būrys dalyvių. Bandymams buvo pasirengę keturi vokiečių dratharai, trys vokiečių kurtsharai ir vengrų vižlas.

Bandymai prasidėjo labai svarbia užduotimi – reakcijos į šūvį patikrinimo. Tik sėkmingai atlikus šią užduotį šunys galėjo atlikti kitah užduotis, su šia užduotimi susidorojo visi dalyviai.

Vėliau dalyviai buvo nukreipti į Didįjį (teisėjai Tatjana ir Jevgenijus Cirkinai) ir Mažąjį (teisėjas Sigitas Aleksa) laukus.

Didžiajame lauke jauni šunys turėjo pademonstruoti viršutinę uoslę, paiešką šaudykle, paieškos greitį ir tilktį, be to, buvo vertinamas ir kontaktas su vedliu.

Čia nepralenkiamas buvo vokiečių kurtsharas Du Solei Upė (šeim. Vilius Rulevičius), antras pagal įvertinimą buvo Hagen Theogonia Black (šeim. Jolanta Bagdonaitė) ir trečioje vietoje liko vokiečių dratharas – Cesar Darbinis Dratas (šeim. Algimantas Jankauskas). Tačiau Cezar Darbinis Dratas pademonstravo geriausią uoslę Mažajame lauke, kuriame šunys turėjo naudodamiesi uosle surasti paslėptą grobį.

Po daug jėgų pareikalavusių užduočių šunys privalėjo pademonstruoti norą dirbti vandenyje, tačiau tik pusė šunų noriai lindo į šaltoką ežero vandenį.

Čia išsiskyrė du dratharai – Cesar Darbinis Dartas (šeim. Algimantas Jankauskas) ir Cargo Darbinis Dartas (šeim. Aidas Jankauskas) bei du kurtsharai – Du Solei Upė (šeim. Vilius Rulevičius) ir Halson Cinamon (šeim. Egidija Vėbraitė).

Bendroje įskaitoje pirmą vietą užėmė bei buvo įvertintas Iº diplomu vokiečių kurtsharas Du Solei Upė (šeim. Vilius Rulevičius), jo surinktų balų suma – 102.

Antras liko vokiečių dratharas Cesar Darbinis Dratas (šeim. Algimantas Jankauskas), jis surinko 96 balus ir taip pat buvo įvertintas Iº diplomu, trečią ir ketvirtą vietą pasidalijo ir įvertinti IIIº diplomais, surinkę 84 balus, dratharai Celli Darbinis Dratas (šeim. Vilius Petrauskas) ir Cargo Darbinis Dratas (šeim. Aidas Jakubauskas).

Po apdovanojimų visų dalyvių laukė tradicija tapusi medžioklinė šiurpa.

Kinologų asociacijos „Deutsch – Drahthaar“ (KADD) kolektyvas linki sėkmės ruošiant savo augintinius kitiems lauko bandymams ir tikisi, kad ir ateityje noriai dalyvausite KADD renginiuose.

KADD informacija