2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Alto Paradas

Tai nedidelis vokiečių aviganių ir kavalieriaus karaliaus Karolio spanielių veislynas. Jo veikla veisėjams – tarytum gyvenimo prieskonis, kuriuo jie nori pagardinti ir kitų kasdienybę.

„Alto Paradas“ registruotas Lietuvos kinologų draugijoje (LKD), Tarptautinėje kinologų federacijoje (FCI), Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje.

Savo, kaip šunų augintojų, istoriją pradėjome skaičiuoti nuo 1992 m., kuomet įsigijome pirmąjį šunį – amerikiečių kokerspanielį. Svajonę turėti dar ir protingiausios, mūsų manymu, veislės atstovą – vokiečių aviganį, atidėjome ateičiai.

Tik pasikeitus gyvenimo sąlygoms, 2008 m. įsigijome savo pirmąją vokiečių aviganių patelę Oliyaną (Lietuvos čempionė, Baltijos čempionato II vietos laimėtoja).

Pergalių parodose džiaugsmas, augantis azartas, besikaupiančios žinios apie šunų priežiūrą ir dresūrą sužadino norą steigti veislyną ir siekti profesionalų statuso.

2010 m. įsteigę veislyną, pradėjome ieškoti niekur nedingusios meilės spanieliams atstovo. Po ketverių metų iš Estijos parsivežėme trispalvę kavalieriaus karaliaus Karolio spanielę Megę (Helandros Ultra Magic).

Šiuo metu veislyne turime keturis šunis. Ateityje planuojame turėti jų daugiau, tačiau esame sutarę, kad mūsų šunų veislynas visada liks nedidelis.

Veislyno veikla mums – vienas iš hobių. Turime dar vieną aistrą – orientavimosi sportą. Tiek vokiečių aviganiai, tiek kavalieriaus karaliaus Karolio spanieliai – aktyvūs ir ištvermingi šunys. Tad ir miškuose bėgiojame visi drauge.

Visi mūsų šunys puikiai įvertinti parodose, yra daugkartiniai nugalėtojai. Siekiame, kad visi veislyno palikuoniai būtų sveiki. Šuniukų vadas planuojame tardamiesi su ekspertais. Parenkame poras, kurių genetinis suderinamumas, psichinės savybės, sveikatos testai maksimaliai leidžia išsaugoti geriausias veislių charakteristikas. Pirmosios mūsų vados tėvas – Quattro von der Partnachklamm (Vokietija) – pasaulio jaunimo čempionas, pasaulio čempionato antros vietos laimėtojas (VA2), Šveicarijos ir Didžiosios Britanijos čempionas.

Iš šios vados savo šunų veislyno genofonde pasilikome Perlą Alto Paradas. Ji – Lietuvos jaunimo čempionė, sėkmingai išlaikiusi BH dresūros egzaminą ir veislinę apžiūrą (kiorungą). Jos parodų karjera dar nebaigta. Tikimės, kad ateityje galėsime didžiuotis ne tik jos tėvo pasiekimais.

Veislyno veikloje vadovaujamės vertybėmis, kurios lemia požiūrį į šuniukų auginimą.

Idealus šuo visada elgiasi adekvačiai. Jis neloja ant kiekvieno praeivio, nesivaiko kitų šunų, draugiškai elgiasi su veterinaru, vaikais.

Be tinkamos socializacijos šuo toks nebūtų. Šuniukas turi būti pradėtas socializuoti dar veislyne, o vėliau už šuniuko socializaciją tampa atsakingi jo šeimininkai. Daug dėmesio skiriame šuniukų socializacijai nuo pat to momento, kai jie pirmą kartą atmerkia akeles, iki kol iškeliauja į naujus namus.

Mažylius pratiname prie antkaklio ir pavadėlio, vežiojame į žmonių ir šunų susibūrimo vietas. Jiems suteikiamas gero elgesio namuose ir gatvėje pradžiamokslis.