2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Ateinantį savaitgalį – tarptautinės šunų parodos

Kovo 7-8 d. parodų centre „Litexpo“ Vilniuje vyks dvi tarptautinės šunų parodos.

 

Parodoje kasdien varžysis daugiau kaip 1500 šunų…

Nuo 10.00 iki 15.00 valandos vyks šunų apžiūra ringuose, nuo 11.30 – jaunųjų vedlių konkursas (finalas – 15.00 val.).

Bilietai parduodami parodos dieną „Litexpo“ kasose.

Suaugusiems bilietas kainuoja 5 eurus, ikimokyklinio amžiaus vaikai į parodą įleidžiami nemokamai.

Moksleiviams, studentams, senjorams, pateikus pažymėjimą, bilietas kainuoja 2 eurus.

Šimtai šunų: kaip viską pamatyti?

Pirmą kartą lankantis šunų parodoje, reikėtų iš anksto pasidomėti parodos eiga – kas ir kaip vyksta?

Įėję į parodą 3 arba 5 salių fojė rasite informacinį stendą. Jeigu norite pamatyti tam tikros veislės šunis, lentelėje ieškokite eilutės su veislės pavadinimu. Toliau stulpeliuose paeiliui nurodyta: tos veislės pasirodymo ringo numeris, dalyvaujančių šunų katalogo numeriai, apžiūros pradžios laikas. Greta rasite ringų išdėstymo schemą ir kiekvieno ringo informaciją – teisėją ir veislių sąrašą.

Ringų numeriai žymimi prie ringo stovinčioje informacinėje lentoje.

Tą pačią informaciją rasite parodos kataloge, kuris parduodamas prie įėjimų. Jeigu susigaudyti sudėtinga, galite kreiptis į informacijos stendo (fojė šalia 3 salės) darbuotojus.

Jus dominančią informaciją galite rasti ir neišeidami iš namų – Lietuvos kinologų draugijos tinklapio www.kinologija.lt kategorijoje „Parodos“.

Susiraskite parodų tvarkaraštyje norimą aplankyti parodą. Parodos eilutės paskutiniame stulpelyje rasite programą, veislių apžiūros laikus, ringų numerius, teisėjų pavardes. Atkreipiame dėmesį, kad skirtingomis dienomis tos pačios veislės šunys gali pasirodyti skirtingu laiku.

Kas tampa nugalėtojais?

Parodos dalyviai – šunys ir kalės – varžosi suskirstyti į šuniukų, mažylių, jaunimo, pereinamosios, atvirosios, darbinės, čempionų ir veteranų klases.

Ar šuo atitinka veislės standartą, ar gražiai juda, ar tinkamai paruoštas kailis, ar kvalifikuotai demonstruojamas, ar socialus – pro tarptautinių teisėjų akis neprasprūsta niekas. Gavę aukščiausią įvertinimą „puikiai“ šunys lyginami tarpusavyje, vienas jų gauna teisę varžytis finaliniame grupės konkurse.

Laimėjusieji grupės konkursą patenka į gražiausiųjų dešimtuką ir pretenduoja į parodos nugalėtojo tirtulą. Taigi nuo 16.00 val. finalinių konkursų metu galima pamatyti pačius gražiausius veislių atstovus.

Įdomios veiklos: kaip visur sudalyvauti?

Lietuvos kinologų draugija (LKD) organizuoja 9 tarptautines šunų parodas per metus, daug dėmesio skiria visuomenės švietimui.

Šeštadienį ir sekmadienį nuo 11.00 iki 14.00 val. 3 salėje vyks LKD Mokymo centro edukacinė programa „Mylėkime, pažinkime ir globokime“, kur vaikai ir suaugusieji galės dalyvauti edukaciniuose užsiėmimuose, bendrauti su specialiai paruoštais šunimis. Čia bus galima pasikonsultuoti dėl šuns pasirinkimo ir priežiūros, o vaikai bus užimti kūrybinėse dirbtuvėse.

Šalia Mokymo centro pagrindiniame ringe vyks dresūros mokyklų pasirodymai, savo veiklą pristatys Šunų kirpėjų asociacija.

Parodos lankytojų laukia staigmena – respublikinio konkurso „Šuns teisių knyga“ paroda ir laureatų apdovanojimas.

Knygas sukūrė pradinių klasių mokiniai su savo mokytojais, atsiliepdami į kvietimą „Lietuvos kinologų draugija – už pagarbą gyvūnų teisėms“.

Kovo 7 d. apie 16.00 val. bus pagerbti geriausi 2014 m. Lietuvos šunys, išrinkti, susumavus praėjusių metų rezultatus.

Turėsite galimybę aplankyti zoologijos prekių mugę. Čia rasite viską, ko reikia augintiniui, pradedant šuniukų gardėsiais, baigiant gyvūnų gabenimo įranga.

Į mugę verta užsukti ne tik nupirkti lauktuvių, bet ir pasidomėti zoologijos prekių naujovėmis, pasitarti su specialistais gyvūnų mitybos ir priežiūros klausimais.

Jeigu jau išsirinkote būsimo augintinio veislę, galėsite įsigyti jam „kraitelį“, taip pat palepinti turimą augintinį – prekių kainos čia mažesnės, o pasirinkimas didelis.

Noriu šuns: kur parodoje įsigyti?

Parodoje šuniukai neparduodami, tai būtų nusižengimas ne tik parodų rengimo taisyklėms, bet ir šunų gerovei.

Veisliniai šunys parduodami ne kur nors prekyvietėje, o šunų veislynuose. Užtat parodoje jūs galite susipažinti su šunų veisėjais ir jų šunimis, užmegzti kontaktus, pabendrauti su šunų mylėtojų klubų atstovais, daug sužinoti apie savo būsimą augintinį.

St.Barausko nuotr.