2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Pirmoji skautų-kinologų laida Vilniuje

Sausio 19-ąją Mokymo centre skautams buvo įteikti jaunojo kinologo specialybės ženkleliai ir diplomai.

 

Lietuvoje populiarėja skautiškų specialybių mokymai. Skautiškos bendruomenės nariai gali mokytis ir gauti jų sugebėjimus įrodančius ženklelius.

Šiuo metu gyvuoja apie dvidešimt specialybių, tarp jų –  astronomo, ekologo, botaniko, fotografo, pirmosios pagalbos specialisto ir, žinoma, kinologo.

Skautiška specialybių sistema turi tris skirtingus mokymo lygius, pritaikomus pagal besimokančių skautų amžių (jaunesniesiems skautams, skautams ir patyrusiems skautams).

Įdomu tai, kad galima mokytis ir tiesiogiai su stovyklavimu miške nesusijusių specialybių, būtent tokia ir yra kinologo specialybė.

Kita vertus, skautavimo tikslas – ugdyti visapusiškai išsilavinusį ir atsakingą žmogų, todėl skautams žinios apie šunis yra labai reikalingos.

Tai gali patvirtinti ir užsiėmimus lankiusios skautės – kiekviena jų augina ar augino šunį, lankėsi parodose arba dirbo savanore gyvūnų prieglaudoje.

Šį kartą Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centre naujų žinių sėmėsi ir su šunimis bendravo patyrusios skautės iš Vilniaus.

Kadangi skautavimas yra paremtas kitų mokymo ir mokymosi iš kitų principu, net neabejoju, kad merginos įgytas žinias stovyklose perduos ir jaunesniems skautams. Specialybės mokymas nebus vienkartinis projektas – tęstinumas priklausys ir nuo pačių skautų motyvacijos mokytis.

O ką apie specialybės mokymus mano pačios skautės? Pasibaigus mokymams jos užpildė anonimines anketas:

„Labai smagu buvo tai, kad kalbėdavomės be jokių suvaržymų. Labai mėgstu šunis, tad galėjau daugiau apie juos sužinoti. Specialybė mane įkvėpė nueiti į gyvūnų prieglaudą“.

„Prasmingai praleidau pirmadienio vakarus, sužinojau daug naujo. Gaila, kad užsiėmimai jau baigėsi.“

„Buvo labai įdomu – mokėsiu geriau pasirūpinti savo šunimi. Sulaukiau atsakymų į visus man rūpėjusius klausimus. Smagiausia buvo tuomet, kai užsiėmimuose svečiavosi šunys.“

„Man patiko, kad paskaitos buvo informatyvios ir interaktyvios. Sužinojau daugiau apie Lietuvos kinologų draugiją ir jos Mokymo centrą, apie „šuniškus“ renginius.“

Post scriptum. Skautams mokymus vedė LKD Mokymo centro savanorė, patyrusi skautė Gabija Vyšniauskaitė.

G.Vyšniauskaitės nuotr.