2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Obedience etuziastų vis daugiau

Rugsėjo mėnuo gausus renginių šunų augintojams, tarp jų – 09 06 įvykusios šunų paklusnumo Obedience varžybos.

 

Vilniaus rajone, Balkūnuose, praėjusį savaitgalį vyko „Res Canes“ šunų mokyklos (kartu su VŠMB) Lietuvoje vėl atgaivintos sportinio šunų paklusnumo Obedience varžybos.

Paklusniausieji Lietuvos ir Latvijos šunys varžėsi keturiose klasėse: pradedančiųjų, OBD 0, OBD 1 ir OBD 2.

Dalyvius vertino šio sporto entuziastė, patyrusi teisėja iš Latvijos Vladislava Akimova.

Iš viso varžybose dalyvavo net 19 šaunių duetų.

Pradedančiųjų klasėje pirmą vietą užėmė Aistė Matiukaitė su čekoslovakų vilkšuniu Cara Mela Waawanyanka (144 taškai); antrą – Augustė Pocienė su Berno zenenhundu Ula Mango šuo (137,5 taškų), trečią – Dimitrijus Syčiovas su Berno zenenhundu Argas Kalnų vėjas (134,5 taškų).

OBD 0 nugalėtojai: pirma vieta – Vytautas Buivydas su Rodezijos ridžbeku Zaklinach Lwow Sangoma (168 taškai), antra vieta – Artūras Pečiulis su baltuoju šveicarų aviganiu Canoy Pamario vilkė (161 taškas), trečia – Julija Grigalevičiūtė su vokiečių aviganiu Lora (153,5 taškai).

OBD 1 klasės nugalėtojais tapo Agnė Jazukevičiūtė su didžiuoju šveicarų zenenhundu Blare Dream’s of Cathrine (231,5 taškų), antroje vietoje liko Gintarė Mačiulienė su Berno zenenhundu Erazotis Exilibris Duok labas (219 taškų), trečioje – Valentina Paškevica su ryzenšnauceriu Angelstone Teeny Weeny (208 taškai).

Teisėja džiaugėsi, kad Obedience varžybos sugrįžo į Lietuvą ir išskyrė pradedančiųjų klasės dalyvius – pasak jos, tai labai stiprios komandos, turinčios daug potencialo siekti sportinio paklusnumo aukštumų.

Daug dalyvių bei klausytojų susirinko ir į sekmadienį vykusį praktinį seminarą, kurį taip pat vedė V. Akimova.

Specialistė padėjo spręsti individualias problemas tiek su jaunais šuniukais, tiek su nuolatiniais Obedience dalyviais. Per 20 minučių, skiriamų kiekvienam šuniui, buvo koreguojamas šuns ėjimas greta, „užkuriamas“ entuziazmas dirbti, rinkti pagaliukus su šeimininko kvapu ir kitos Obedience subtilybės.

O jeigu ir jūs užsikrėtėte šio sporto virusu, bendraminčių visada rasite Vilniaus mokyklose „Res Canes“, „Lordžio letena“ ir „Dresuok šunį“, o Kaune – šunų dresūros ir sporto centre „Nasrai“.

Susitikime!