2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Šalčininkuose įvyko dvi šunų parodos

Rugpjūčio 23-24 d. Šalčininkuose vyko nacionalinės sertifikatinės šunų parodos ,,Šalčininkų vasara” ir ,,Šalčininkų mero taurė”.

 

Dvi dienas trukusiose parodose šunis vertino tarptautiniai teisėjai Hiroshi Kamisato iš Japonijos, Masanori Fujimoto Takahara iš Meksikos, Peter King iš Australijos ir Azur Agabayli iš Azerbaidžano.

Renginio metu konkursuose varžėsi 95 veislių šunys iš Lietuvos, Rusijos, Lenkijos, Suomijos, Estijos, Latvijos, Baltarusijos.

Tarp beveik 400 parodos dalyvių buvo ir dešimtukas Šalčininkų rajono atstovų.

„Labai malonu matyti Šalčininkuose tiek neįprastų svečių iš įvairių šalių. Kažkas yra pasakęs, kad žmonėms yra ko pasimokyti iš šunų –  ištikimybės, gerumo, meilės. Šie gyvūnai nuo senovės yra mūsų draugai, tampa mūsų šeimų nariais. Labai miela mūsų mieste matyti tiek gražių šių keturkojų atstovų. Džiaugiuosi, kad pas mus atvykote ir tikiuosi, kad šunų šeimininkams tai bus puiki proga susipažinti su mūsų svetingu rajonu ir praleisti čia kelias gražias dienas“, – sveikindamas susirinkusiuosius miesto parke sakė renginio globėjas, Šalčininkų r. savivaldybės meras Zdzislav Palevič.

Gražiausią „Šalčininkų vasara 2014” šunį išrinko teisėjas iš Meksikos Masanori Fujimoto Kahikara. Jis apdovanojo nugalėtojo kurtsharo vedlę Dominyką Kolesovą sombrero skrybėle ir įspūdinga rozete. Tai buvo malonus siurprizas nugalėtojai ir ją palaikiusiems žiūrovams.

Rugpjūčio 23-iosios gražiausiųjų šunų penketas:

1. KURTSHARAS BALTIA SUMU UPĖ, SAV. OLECHNOVIČ L.
2. AMERIKIEČIŲ STAFORDŠYRO TERJERAS BLITZ DUETO, SAV. JAKUBAUSKIENĖ N.
3. MEKSIKIEČIŲ PLIKASIS ŠUO AMOROSO‘S TECUHTLI IF YOU PLEASE, SAV. RINGEVIČIENĖ V. ir OCHS CLAUDIA.
4. AUKSASPALVIS RETRIVERIS NENUORAMOS MY MARCHELLO, SAV. VALUNTAITĖ MATVEJEVA G.
5. CVEGŠNAUCERIS PANOMAKS BENTLEY, SAV. KIROV D. ir VISHNEVSKAYA YU.

Rugpjūčio 24-ąją „Šalčininkų mero taurę“ laimėjo H.Antanavičiaus augintinis samojedas Penktas elementas Sw Cometo the Darkside.

Parodų rezultatus pateikė Šalčininkų šunų augintojų klubas (dėl netikslumų prašome kreiptis į parodos organizatorius).