2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Balta letena

Auksaspalvių retriverių veislynas BALTA LETENA registruotas 2006 m. lapkritį, belaukiant pirmosios vados. Prabėgus trejiems metams, viena iš minėtos vados auksaspalvių retriverių – Bora BALTA LETENA – Lietuvos kinologų draugijos buvo paskelbta Gražiausiu 2009 m. Lietuvos šunimi…


Pradžių pradžia buvo 2002-ųjų vasara. Į namus parsivežėme judrų baltą pūkų kamuoliuką – auksaspalvę retriverę Skipę. Ne parodoms, ne veisti, paprasčiausiai mūsų džiaugsmui. Augindami Skipę, daug išmokome. Ne tik kaip ir kuo šunį maitinti, dresuoti, slaugyti susirgusį. Gyvendami su ja, supratome, koks jautrus, išmintingas ir nepakeičiamas yra šuo.

Gelma Vanilė – veislyno pradininkė, pirmoji mūsų čempionė (LT jaunimo, LT, LV, RU čempionė), rami ir paklusni auksaspalvė retriverė. Mūsų dukra Dovilė kartu su ja keletą metų lankė Jaunųjų vedlių mokyklą, sėkmingai dalyvavo jaunųjų vedlių konkursuose.

2007 m. sausio 8 d. sulaukėme pirmosios vados: LT JCH, LT, LV, RU CH Gelmos Vanilės ir patinuko iš Prancūzijos, gyvenančio Suomijoje, NordJW‘05, FIN, RU CH Voyage du Bois de la Rayère, palikuonių.

Šios vados kalytė Bora BALTA LETENA liko mūsų namuose. Išdykėlė, linksma, puikaus eksterjero kalytė, Tarptautinė grožio ir parodų čempionė (C.I.B ir C.I.E), Baltijos jaunimo, Baltijos, Rusijos, Baltarusijos, Lenkijos čempionė.

Bora BALTA LETENA – pirmasis auksaspalvis retriveris, išlaikęs griežtą Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos egzaminą darbiniam diplomui gauti.
Lietuvos retriverių mylėtojų klubas paskelbė Borą „Gražiausiu 2009 m. auksaspalviu retriveriu“, paskui ji tapo ir Gražiausiu 2009-ųjų Lietuvos šunimi.

Kinologija mums – pomėgis, kuriam atiduodame daug laiko, jėgų ir skiriame didelę dalį šeimos biudžeto. Tai nuolatinis domėjimasis, gilinimasis, gausybė žinių apie šuns sveikatą, anatomiją, priežiūrą, mokymą ir kt.

Tai kelionės į parodas, pažintis su kitais veisėjais, bendravimas ir bičiulių būrys. Tai gyvenimiškos pamokos: žinome, kad vaikai užauga jautresni, atsakingesni, kai šalia jų yra gyvūnas.

Kruopščiai planuojame visas vadas. Stengiamės, kad mūsų veislyne gimtų sveiki, puikaus temperamento ir eksterjero šuniukai.
Jaučiame didžiulę atsakomybę už mūsų veisiamus auksaspalvius retriverius.

Nuoširdžiai bendraujame su mūsų išveistų šuniukų šeimininkais, visada laukiame iš jų žinių apie augintinius. Gerosios žinios būna mieliausias atpildas už visas mūsų pastangas.

BALTA LETENA: veislyno priedėlio reg. 2006 11 20, Nr. 779, FCI veislyno Nr.133/07.
Veislynas yra Vilniuje.