2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Tauragės penktokams – saugumo užsiėmimai

Gegužės 15 dieną LKD Mokymo centro komanda su šunimis lankėsi Tauragės „Šaltinio“ progimnazijoje.

 

Tauragės „Šaltinio“ progimnazija – šiuolaikiška, saugi, teikianti formalųjį ir neformalųjį ugdymą progimnazija. Ugdymo procesas vyksta remiantis pagrindinėmis progimnazijos bendruomenės vertybėmis.

Tai bendravimas ir bendradarbiavimas, atvirumas kaitai, mokymasis bei saugi aplinka.

Būtent apie saugumą, saugų elgesį su šunimis tiek įprastoje aplinkoje, tiek įvairiausiose netikėtose situacijose Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro atstovės iš Kauno ir pasakojo „Šaltinio“ progimnazijos penktųjų klasių moksleiviams – iš viso penkių klasių mokiniams, kiekvienai klasei atskirai.

Užsiėmimuose dalyvavo edukaciniuose projektuose galintys dalyvauti (turi sertifikatus) kaunietės Dalios Mickienės samojedai.

Keturios pamokos prabėgo kaip viena, jų metu dar spėjome aktyviai padiskutuoti apie skirtingas šunų veisles, tinkamą augintinio pasirinkimą, gyvūnų gerovės užtikrinimą ir šeimininko atsakomybę.

Iš Tauragės parsivežėme ne tik daug šiltų įspūdžių, bet ir susitarimą pasimatyti kitąmet.

Pažadėjome aplankyti kuo daugiau klasių, nes norinčių dalyvauti užsiėmimuose su šunimis buvo labai daug.

Kad tokie užsiėmimai labai reikalingi vaikų kasdieniam saugumui užtikrinti, patvirtino ir juose dalyvavusios pedagogės, ir patys vaikai.

http://tsaltinis.lt/en/naujienos/netradicines-zmogaus-saugos-pamokos/

MC Kauno regiono švietimo projektų koordinatorė Ugnė Nedzinskaitė