2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Programa, „paskaninta“ meno pamokėlėmis

Gegužės 16-oji rašytojos Br. Buivydaitės muziejaus sode Anykščiuose buvo kitokia nei įprasta: šurmuliavo vaikai, sukiojosi šunys, obelų šakose suposi „pom-pom‘ai“…

 

Neįprastus užsiėmimus – nekasdienę edukacinę programą vaikams muziejininkai šįkart parengė kartu su Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centru.

Erdviame muziejaus sode vienu metu vyko kelios programos: kol viena klasė mokėsi saugiai bendrauti su šunimis, kita mokinių grupė tapė ant akmenukų arba gamino odinius šuniukus.

Dar kiti tuo metu susipažino su Lietuvos samojedų mylėtojų klubo atstovais, bendravo su iš Kauno ir Panevėžio atvykusiais samojedais, lietė rankomis Šiaurės gražuolių kailį ir mezginius iš šunų vilnos.

„Patekome į pilną netikėtumų renginį. Daug naudingų žinių, kaip pasisveikinti, prieiti ir paglostyti šunį. Nuostabios edukacinės pamokos. Atrodo, kad viską žinome, bet pasirodo – ne. Naudingi net mažyčiai patarimai, praktinės užduotys. Viena – išgirsti, visai kas kita – pamatyti, o jei dar gali  paliesti nuostabaus grožio keturkojus, tai tikrai puiku ir ilgam išliks vaikų gyvenime“, – sakė Antano Baranausko pagrindinės mokyklos 3 c klasės mokytoja Gražina Verbickienė.

LKD Mokymo centro savanorės Vilniaus Ąžuolyno progimnazijos technologijų mokytojos Jolitos Stapurevičiūtės nuomone, vaikams tai yra tikriausios gyvenimo pamokos. Jos visiškai kitokios, nei įprasta mokykloje: „Anykščių vaikai noriai kūrė papuošalus, dirbo neraginami ir buvo laimingi – visiems pavyko pasigaminti gražų odinį šuniuką“.

Kad tai buvo ne tik naudingos, bet ir labai gyvos pamokos, pritarė ketvirtokų mokytoja Asta Kalinauskienė.

Po užsiėmimo apie saugų bendravimą su šunimis visi vaikai gavo vardinius sertifikatus ir atšvaitus, kuriuos galės segti prie savo augintinio antkaklio arba kuprinės.

Į tokius edukacinius renginius Mokymo centro darbuotojai paprastai vežasi ir „Atsiliepimų knygą“. Muziejaus darbuotoja Alma Ambraškaitė šioje knygoje paliko tokį įrašą: „Muziejaus sodas gegužės 16-osios penktadienį jūsų entuziazmo dėka tapo tikrų emocijų, reikalingų pamokų apie šunis, apie elgesį su jais, sodu. Labai koncentruota programa, „paskaninta“ meno pamokėlėmis. Ačiū už gerų emocijų ir reikalingų žinių dieną…“

Mokymo centro edukacinės programos nebūtų sėkmingos, jeigu jose nedalyvautų specialiai tam parengti arba rengiami šunys. Šį kartą vaikus „mokė“ niūfaundlendas Lokis, auksaspalvė retriverė Etta ir trys samojedai. Kaip visada mums talkino ištikimosios savanorės Guoda Kavaliauskaitė ir Gabija Polanksytė.

Apie renginį rašė: http://www.anyksta.lt/naujienos/naujienos/31692-meistrelio-diena-duok-letena

 

Myli šunis, patinka švietėjiška veikla, nori atlikti profesinę praktiką, turiningai praleisti laisvalaikį – prisijunk prie Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro komandos!

e.paštas svietimas@kinologija.lt

Guodos Kavaliauskaitės nuotr.