2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Vaikai mokosi naujos abėcėlės

Vilniaus privačiame „Mini darželyje“ dvi dienas vaikai mokėsi naujos abėcėlės – saugios draugystės su šunimis.

Gegužės 8 ir 9 d. skirtingose amžiaus grupėse LKD Mokymo centro darbuotojai kartu su auksaspalviais retriveriais vedė užsiėmimus vaikams.

Susitikimams su vaikais šunys yra specialiai ruošiami, jie turi sertifikatus, kuriuos įgijo Lenkijos kaniterapeutų sąjungos mokymuose.

Kiek jūs turite ausyčių ir kiek – šuo? Kur yra šuns širdelė? Ar jums patinka, jeigu kas nors peša už plaukų? Ko reikia paklausti, kai nori paglostyti šuniuką? Užduodama tokius ir panašius klausimus, užsiėmimo vedėja bendravo su vaikais jų „kalba“ ir nejučia perteikė vaikams saugaus bendravimo su gyvūnais abėcėlę.

Skatino mažuosius ieškoti atsakymų bei džiaugtis, kad jie tai žino! Ir net jei vaikai ne visada galėjo atsakyti į klausimus, „keturkojė mokytoja“ Eta žinojo visus atsakymus ir švelniai padėjo mažiesiems.

„Su vaikais kalbame jų kalba. Visada atsižvelgiame, kokio amžiaus vaikams vesime užsiėmimą,  numatome scenarijų (įskaitant kaskart atnaujinamą prezentaciją – Red.), – sakė švietimo projektų vadovė Daiva Kvedarienė. – Užsiėmimuose dalyvaujantys šunys turi sveikatos pažymas, iš vakaro yra išmaudomi ir, kas svarbiausia, yra patikimi ir klusnūs. Net suloti bet kada negali, nes išgąsdintų vaikus ir suardytų užsiėmimo ritmą“.

Kiekvienam užsiėmimui su šunimis gaunamas vaikų ugdymo įstaigos vadovo sutikimas, vaikų tėvų arba globėjų raštiški sutikimai.

Gegužę Mokymo centro darbuotojai du kartus lankėsi Vilniaus Ąžuolyno progimnazijoje, gegužės 15 d. vyks į Jėzuitų gimnaziją, o 22 d. – į Žemynos progimnaziją. Gegužės 16-ąją praleisime kartu su anykštėnais – su šio krašto muziejininkais surengsime pramoginį edukacinį renginį Anykščiuose.

Gegužės 22 d. lankysimės Vilniaus vaikų lopšelyje darželyje „Rytas“. Žemynos mokykloje būsime gegužės 13 ir 27 d., o gegužės 20 d. vyksime į Semeliškių mokyklą.

Kauno regioną kuruoja Ugnė Nedzinskaitė. Su šunimis jau aplankyta nemažai Kauno vaikų ugdymo įstaigų. Štai kaip atrodo Mokymo centro Kauno regiono gegužės mėn. darbų grafikas: 7, 9, 14, 28 d. – Nemuno pagr. m-kla; 20 d. – LSMU gimnazija; 13 d. – Birštono gimnazija, 15 d. – Tauragės „Šaltinio“ progimnazija.

Jau sudarytas ir birželio mėn. užsiėmimų grafikas. Mokymo centro komanda su savanoriais ne tik vyks į mokyklas bei darželius, bet ir patys sulauks svečių – birželio 4-ąją pas mus svečiuosis darželinukai.