2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Nauji gydymo metodai

Sostinės Jakovo veterinarijos centre, Žvėryno veterinarijos gydykloje, L.Varanausko veterinarijos įmonėje Klaipėdoje ir S.Petrausko veterinarijos įmonėje Mažeikiuose sunegalavę mažieji gyvūnai jau gydomi taikant pažangius metodus…

Esant stuburo pažeidimams, ortopedinėms ar kitoms traumoms, katės ir šunys gali būti gydomi net akupunktūra ar specialiais fizioterapijos pratimais.

Pagal Europos socialinio fondo agentūros projektą „Veterinarijos gydytojų specifinių profesinių gebėjimų ugdymas“ net 15 mažųjų gyvūnų veterinarijos gydytojų iš Vilniaus, Klaipėdos ir Mažeikių dalyvavo kursuose.

Veterinarijos gydytojai savo profesinę kvalifikaciją kėlė specializuotuose Austrijos, Portugalijos, Šveicarijos, Ispanijos, Olandijos ir JAV veterinarijos universitetuose surengtuose mokymuose.

„Kadangi Lietuvoje nėra galimybės susipažinti su naujausiais keturkojų gyvūnų gydymo metodais, mes šios patirties įgijome iš kvalifikuotų specialistų užsienyje. Nuo šiol galime taikyti gyvūnams net akupunktūrą. Ši procedūra jau ne kartą buvo atlikta mūsų klinikoje. Gyvūnai 40 minučių trunkančios procedūros metu nemigdomi. Paprastai jie nesibaimina, elgiasi ramiai“,– pasakojo Jakovo veterinarijos klinikos vadovas Jakovas Šengautas.

Netrukus gyvūnams Lietuvoje bus taikomos ir specialios fizioterapijos procedūros: įvairūs pratimai su kamuoliu, masažai, plaukimas specialiame baseine.

Pagal projektą veterinarijos gydytojai dalyvavo ir kituose – gyvūnų kardiologijos, dermatologijos, oftalmologijos, endoskopijos, reanimacijos ir intensyviosios terapijos, minkštųjų audinių chirurgijos, neurologijos, vidaus medicinos – mokymuose.

Jakovo veterinarijos centro informacija ir nuotr.