2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

G.Šulcaitė: tikėkite savo sėkme

Iterviu su Cruft’s 2014 jaunųjų vedlių konkurso antrosios vietos laimėtoja Goda Šulcaite.

 

Prestižiniame Cruft‘s 2014 (Birmingemas, Didžioji Britanija) jaunųjų vedlių konkurse kasmet dalyvauja IR Lietuvos atstovai. Šį kartą galimybė atstovauti Lietuvai atiteko vilnietei Godai Šulcaitei, ringe ji pristatė pudelį, vėliau – amerikiečių kokerspanielį. Konkurso finale Goda užėmė antrąją vietą. Teisėjas iš Vengrijos Tamas Jakkel pirmąją vietą skyrė vedliui iš Kanados, o trečiąją – Tailando atstovui. Konkurse pasirodė 46 geriausi pasaulio jaunieji vedliai.

Goda, sveikiname ir džiaugiamės, kad pradžiuginai Lietuvos šunų mylėtojus puikiu rezultatu – antrąja vieta! Kaip šalys atrenka savo atstovus, kaip pasirenkami šunys, su kuriais vedliai pasirodo ringe? Kuo šis konkursas skiriasi nuo Lietuvoje vykstančių jaunųjų vedlių konkursų?

Mūsų šalyje visus metus jaunieji vedliai dalyvauja konkursuose ir renka taškus už prizines vietas. Metų pabaigoje taškai sumuojami ir renkama geriausių vedlių trijulė. Pirmosios vietos laimėtojas atstovauja Lietuvai Cruft‘s parodoje (šalį gali atstovauti tik vienas vedlys). Tai garbė ir didelis išbandymas. Šalies atstovas iš Cruft‘s parodos organizatorių gauna anketą, kurioje turi pažymėti šuns veislę, su kuria norėtų dalyvauti konkurse. Vedlys paskirtą šunį pirmą kartą pamato likus pusvalandžiui iki pasirodymo. Būtent tai ir yra Cruft‘s vedlių konkurso išskirtinumas.

Kaip jauteisi po atrankinio konkurso? Ar tikėjaisi patekti į geriausiųjų dešimtuką?

Jaučiausi gerai. Buvau atsipalaidavusi kaip niekada. Maniau, kad pasirodžiau neblogai, o patekti į geriausiųjų dešimtuką buvo mano svajonė.

Kurie jaunieji vedliai, tavo manymu, buvo Cruft‘s 2014 favoritai?

Dauguma vedlių dalyvavo ne pirmą kartą. Buvo didelė garbė dalyvauti konkurse kartu su pasaulio geriausiais, jau žinomais vedliais. Man labai patiko olandės pasirodymas, gaila, kad ji nepateko net į geriausiųjų dešimtuką.

Kodėl pasirinkai pudelį? Ar ne paprasčiau būtų ringe rodyti gerai pažįstamą, mylimą šunų veislę – Berno zenenhundą?

Labai ilgai svarsčiau, ką pasirinkti. Galiausiai su mama nusprendėme, kad geriausias variantas būtų pudelis. Jis gražus, įspūdingas, elegantiškas, išsiskiriantis iš minios, jau ne kartą su šia šunų veisle dalyvavau parodose. Deja, mano mylimi Berno zenenhundai nėra ta šunų veislė, kuri ruošiama vedlių konkursui. Būtų rizikinga pasitikėti svetimu Berno zenenhundu.

Ką patartum vedliams, kurie šiemet atstovaus Lietuvai pasaulio ir Europos šunų parodose?

Džiaukitės! Vien atstovauti savo šaliai yra didelis laimėjimas. Darbas su šunimi ir pasiruošimas parodoms, be abejo, labai svarbus, tačiau nepamirškite mėgautis tuo, ką darote. Šypsokitės. Būkite savimi. Tikėkite sėkme.

G. Vyšniauskaitės interviu ir nuotr.