2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Kalėdų prizai įteikti mūsų kinologams

Tarptautinėje šunų parodoje „Kalėdų taurė‘2013“ gruodžio 15 d. sekėsi Lietuvos šunų augintojams.

 

Praėjusį savaitgalį  Vilniaus parodų ir kongresų centre Litexpo įvyko dvi tarptautinės šunų parodos – „Vilniaus žiema“ ir „Kalėdų taurė“.

Jeigu pirmąją parodos dieną, šeštadienį, labiau sekėsi svečiams iš Rusijos – FCI grupių dešimtuke varžėsi net 6 jų šunys, tai sekmadienį parodos lankytojus ir dalyvius nudžiugino Lietuvos kinologų pasirodymas. Best of Best ringe jau matėme 6 Lietuvos kinologų šunis.

Gruodžio 14 dieną Best of Best konkurse teisėjo iš Baltarusijos Andrey Kisliakov sprendimu nugalėtojo taurė atiteko jaunam ryzenšnaucerių veislės patinui GENTLY BORN MAN OF MY DREAM.

Netoli Maskvos gyvenanti ryzenšnaucerio veisėja, garsaus Rusijoje ir pasaulyje veislyno GENTLY BORN savininkė Anna Vlasova, džiaugdamasi pagrindiniu parodos prizu, juokavo: „Jis manęs nenuvylė, jis tikras svajonių vyriškis“ (ryzenšnaucerio vardas – MAN OF MY DREAM)…

Antroji vieta atiteko šiperkei BEACHVIEW’S ALL CAUGHT UP iš Rusijos, trečioji – kaunietės Laurynos Rubikaitės Lasos apsų veislės patinui CHIC CHOIX SIXTH SENSE.

Šeštadienio vakarą buvo apdovanoti mūsų šalies šunų, laimėjusių nugalėtojų titulus 2013 m. Europos šunų čempionate ir Pasaulinėje šunų parodoje, savininkai. Lietuvos kinologų draugijos dovanos buvo įteiktos čiau čiau savininkėms Elenai Miliauskienei ir Loretai Tamaševičienei, bladhaundės šeimininkui Ryčiui Mankui bei kitiems kinologams.

Specialiu prizu apdovanota ir Loretos Tamaševičienės augintinė – juodos spalvos čiau čiau kalytė BAI LING PEI’S ALICE AT LIETUVOS LIŪTAS, ji buvo pripažinta gražiausia tos dienos Lietuvos šunų atstove.

Parodoje savo jėgas išbandė jaunieji vedliai – įvyko 2013 m. Lietuvos jaunųjų vedlių čempionatas. Vedlių pasirodymą vertino tarptautinis teisėjas iš Lenkijos Adam Ostrowski, o nugalėjo vos aštuonerių metų vilnietė Austėja Šulcaitė. Austėjos sesuo Goda, susumavus metų rezultatus, išrinkta geriausia 2013 metų jaunąja vedle.

Sekmadienį finalinio konkurso šunis vertino tarptautinė teisėja iš Rusijos Natalia Sedykh, savo simpatijas ji skyrė Lietuvos šunims – bulmastifei, vokiečių aviganiui ir Lasos apsui.

Ir nors „Kalėdų taurės“ laimėtoja bulmastifė Galatea nuolat čia negyvens ir netrukus išvyks į saulėtą Ispaniją, džiugu, kad vilnietės Gražinos Chmelevskajos  išvestiems bulmastifams nelabai kas gali prilygti.

„Per dvi parodos dienas visiškai nepavargome, – sakė automobiliu su šeima iš Maskvos į Vilnių atvykusi kernterjero TRUMPINGTON’S UNDERCOVER POKER šeimininkė E.Grebenyuk. – Stebina jūsų parodos gera organizacija, tvarka, švara. Labiausiai stebina, kad niekur nereikia stovėti eilėse. Numeriukas – ringe, dideli ir aiškūs informaciniai stendai fojė, visur rodyklės, sklandžiai dirba asistentai. Mūsų šuo laimėjo veislės nugalėtojo titulą, o dukra Anastasija neblogai pasirodė jaunųjų vedlių konkurse, nors tik vienerius metus mokosi hendlingo paslapčių“.  Pašnekovės nuomone, gerai organizuotos parodos palieka ne tik malonius įspūdžius, bet skatina sugrįžti, ką ji galbūt ir padarys rugpjūčio pradžioje, kai tarptautinės šunų parodos vyks Druskininkų kurorte.

„Vilniaus žiema‘2013“ gražiausi šunys

1.    Ryzenšnauceris GENTLY BORN MAN OF MY DREAM, veisėja Anna Vlasova (Rusija).
2.    Šiperkė BEACHVIEW‘S  ALL CAUGHT UP, sav. T.Sidorova ir I.Presnyakova (Rusija).
3.    Lasos apsas CHIC CHOIX SIXTH SENSE, sav. Lauryna Rubikaitė (Kaunas).

„Kalėdų taurė‘ 2013“ gražiausi šunys

1.    Bulmastifų kalytė GALATEA WIN IŠ DVARIŠKIŲ, veisėja Gražina Chmelevskaja (Vilnius)
2.    Vokiečių aviganis FRANKO GARLIAVIETIS, sav. Rinaldas Janušaitis (Kaunas).
3.    Lasos apsų kalytė CHIC CHOIX STARLIGHT PARTI, sav. Lauryna Rubikaitė (Kaunas).

Parodų rezultatai.