2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Aktualu visiems šunų veisėjams!

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) 2013 07 30 patvirtino reikalavimus gyvūnų augintinių veisėjams.

 

Šunų veisėjai, kurie jau turi arba artimiausiu metu planuoja šuniukų vadą, iki 2013 11 08 turi užregistruoti savo veislyną teritorinėje VMVT, tai juos įpareigoja Įsakas dėl veterinarijos reikalavimų gyvūnų augintinių veisėjams patvirtinimo.

Veisėjai, kurie artimiausiu neplanuoja veisti šunų, gali registruoti veislyną  vėliau.

Tokie patys VMVT reikalavimai galioja ne tik šunis su kilmės dokumentais veisiantiems, bet ir tiems, kurie veisia šunis be kilmės dokumentų.

Išsamią informaciją veislynų registracijos klausimais jums gali suteikti VMVT teritorinių tarnybų Gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyrių atsakingi darbuotojai.

 

VEISLYNŲ REGISTRACIJA:

Registruojama nemokamai.

Registruojantis reikia nurodyti, koks yra buto (namo), kuriame veisiami šunys, plotas. Kitų papildomų dokumentų, išskyrus veisėjo asmens identifikacijos kortelės nr., nereikia.

Registruojantis reikia nurodyti tik veisiamų, o ne visų, veislyne gyvenančių, šunų skaičių.

Registruotis galima e.paštu, registracijos numeris iš teritorinės VMVT taip pat gaunamas e.paštu.

Prašymas dėl registravimo (blankas).

 

VETERINARINIS PATVIRTINIMAS:

Veterinarinio patvirtinimo reikia tik tiems šunų veislynams, kur veisimui yra numatytos atskiros veislyno patalpos (atskirai nuo gyvenamųjų patalpų) – šis vet. patvirtinimas yra mokamas.

Prašymas dėl veterinarinio patvirtinimo (blankas).

Kas aktualu, kreipiantis dėl veterinarinio patvirtinimo?

10. Gyvūnų augintinių veisėjas, kreipdamasis į Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos teritorinę valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą (toliau – teritorinė VMVT) dėl veisimo vietos veterinarinio patvirtinimo, kartu su dokumentais, nurodytais Tvarkos aprašo 9.1 ir 9.2.1 (tik tuo atveju, kai pareiškėjas fizinis asmuo) punktuose, turi pateikti:
10.1. veiklos aprašymą;
10.2. informaciją apie numatomas veisti gyvūnų augintinių rūšis, veisles ir apie numatomą vienu metu laikyti veisimui skirtų gyvūnų augintinių skaičių (atskirai nurodant patinų ir patelių skaičių) ir vadų skaičių per metus, jeigu ši informacija skiriasi nuo Reikalavimų 5.1 ir 5.2 punktuose nurodytos informacijos;
10.3. savivaldybės administracijos direktoriaus nustatyta tvarka išduotą leidimą laikyti ir veisti pavojingus šunis. Šis reikalavimas taikomas tik pavojingų šunų veisėjams;
10.4. veisimo vietos, kurioje numatoma vykdyti veiklą, schemą, gyvūnų augintinių laikymo įrangos išdėstymo schemą, nurodant veisimo vietos plotus, apšvietimą ir kt.;
10.5. informaciją apie šalutinių gyvūninių produktų tvarkymą (kai vykdant veiklą susidaro ar yra naudojami šalutiniai gyvūniniai produktai);
10.6. veisimo vietos valymo, plovimo ir dezinfekavimo tvarkos aprašą.

………………………………………………..

• Apie gyvūnų gerovės pažeidimus šunų veislynuose Jūs galite pranešti:
• visą parą veikiančia nemokama telefono linija 8 800 40 403 ir faksu (8 5) 249 1717.
• internetu – užpildžius elektroninę pranešimo formą, http://vmvt.lt/lt/top/praneskite.mums/
• raštu – adresu: Siesikų g. 19, LT-07170, Vilnius

• LKD tinklapyje skelbiama informacija apie veislinių šunų auginimą pagal verslo liudijimą.