2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Šunų vikrumo varžybos Kaune

Kiekvieną rudenį Kaune vyksta tradicinės įskaitinės Agility varžybos „Kauno ruduo“ bei „LKMS taurė“.

 

Kartu su visų veislių Lietuvos kinologų mėgėjų sąjungos šunų parodomis rugsėjo 7-8 d. įvyko šunų vikrumo varžybos „Kauno ruduo 2013“ bei „LKMS taurė 2013“.

Šias įskaitines varžybas  organizavo LKMS Agility sekcija „Iltys“.

Iš viso užsiregistravo 82 dalyviai, kuriems teisėjavo du teisėjai – Vytautas Guobys (Lietuva) bei Svetlana Kreslina (Latvija).

Pirmoji varžybų diena vyko įprastu ritmu – sportininkai įveikė po dvi Agility egzaminų ir Open trasas.

Šuniui, įveikusiam CACAg Open trasą be klaidų ir savo ūgio kategorijoje užėmusiam pirmąją vietą, suteikiamas CACAg titulas.

Large kategorijoje iš 31 komandos trasą be klaidų įveikė vieninteliai dalyviai – Vytautas Lopeta su ryzenšnaucere Koka (Ocarina Sooty).

Medium kategorijoje iš 12 komandų be klaidų trasą įveikė du dalyviai, o CACAg titulą iškovojo greitesnė komanda – Ieva Liesytė su šelčiu Maja (Flyland Esta Deprisa).

Small kategorijoje trasą be klaidų įveikė 2 komandos iš 11. Pirmąją ir antrąją vietas iškovojo ta pati vedlė – antrosios dienos varžybų teisėja Svetlana Kreslina.

Nors abu jos šelčiai trasą įveikė be klaidų, titulą pagal taisykles galėjo gauti tik vienas, šį kartą – šeltis Ru (Flyland Flying Dream).

Pradedančiųjų kategorijoje geriausiai sekėsi Intai Žaldokaitei su mišrūne Bella, Dariai Shteynke  su šelčiu Lesya ir Gabrielei Mockutei su cvergpinčere Naita (Naita Aukso Fondas).

A1 kategorijoje nugalėjo Eimantas Pivoriūnas ir mišrūnas AG, Justina Černovas ir šeltis Nikita (Flyland So Perfect) bei Jurgita Žukauskienė ir trumpaplaukis nykštukinis taksas Topas (Topas Aukso Uoga).

A2 kategorijoje pirmąsias vietas užėmė Audronė Naruševičė ir borderkolis Treja (Knustsas Treja), Ieva Liesytė ir šeltukė Maja (Flyland Esta Deprisa) bei Dovilė Blažinauskaitė ir mišrūnė Dina.

A3 (sudėtingiausioje) kategorijoje labiausiai sekėsi Mariai Tomilovai su borderkoliu Felice (Flying Lion), Gabrielei Fokaitei su bigliuke Berta ir Svetlanai Kreslinai su šelčiu Ra (Flyland Flying Dream).

Antrąją varžybų dieną CACAg trasą Large kategorijoje be klaidų iš 22 komandų įveikė tik viena dalyvė – Maria Tomilova ir boderkolis Felice (Flying Lion).

Medium ir Small kategorijose CACAg titulų nepavyko iškovoti nei vienai komandai.

Po įtemptų dviejų dienų varžybų laukė smagi pramoga – trasos, sudarytos vien iš tunelių.

Tokiose rungtyse šuo gali parodyti visą savo greitį. Greičiausiai ir tiksliausiai sekmadienį bėgo šios komandos: Maria Tomilova ir borderkolis Felice (Flying Lion),

Rasa Guobienė ir pudelis Rubis (Rubinas), Elena Mavrina ir mišrūnė Dina, Justinas Černovas ir šeltukė Nikita (Flyland So Perfect), Vilija Snorkienė ir šeltis Fai (Ice and Fire) bei Gabrielė Fokaitė ir boderkolis Ra (Mawlch Raven).

 

Po varžybų trumpą interviu tinklapiui www.kinologija.lt davė teisėja Svetlana Kreslina.

Latvijos kinologė Svetlana Kreslina šeštadienį dalyvavo CAC parodoje su šelčiu Valerina Ross Karelia, grupės Best‘e užėmusiu pirmąją vietą, bei puikiai pasirodė Agility varžybose.

Sekmadienį ji pati ruošė trasas Agility sportininkams – buvo pakvirsta teisėjauti šunų vikrumo varžyboms „LKMS taurė 2013“. Šiai teisėjai priklauso šelčių veislynas „Flyland“. S.Kreslina augina ir borderkolių veislės šunį, užsiima Agility nuo 1998-ųjų.

Kaip vertinate agility varžybų Kaune organizavimą?

– Manau, kad varžybos suorganizuotos gerai, tačiau žolė turėtų būti trumpesnė, nes mažiems šunims gana sudėtinga per ją bėgti.

- Ar Latvijoje yra organizuojamos „tunelinės“ varžybos (tunelinėmis vadinamos varžybos, kuriose reikia įveikti tik iš kietų tunelių sudarytas trasas)?

- Taip, tokios varžybos organizuojamos ir mūsų šalyje.

- Kokį įspūdį Jums paliko Lietuvos sportininkai?

- Smagu matyti tiek gerai paruoštų šunų ir jų vedlių. Įdomu tai, kad Latvijoje dauguma Agility sportininkų – moterys ir merginos, o, kaip pastebėjau Lietuvoje, vyrų ir moterų skaičius panašus.

- Veisiate šelčius. Kodėl pasirinkote šią šunų veislę?

- Mano pirmajam šelčiui jau 14 metų. Tiek pat metų ir veislynui. Seniau negalvojau apie veisimą, paprasčiausiai svajojau apie greitą šunį šunų vikrumo varžyboms.

Varžybų protokolas

Gabijos Vyšniauskaitės inf. ir nuotraukos