2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Rotveilerių augintojų sėkmė čempionate

Gegužės 25-26 d. Rooding  miestelyje Danijoje įvyko kasmetinis Pasaulio rotveilerių čempionatas.

 

Tradicinį rotveilerių čempionatą, kuriame varžėsi 250 rotveilerių iš įvairių pasaulio šalių, organizavo Pasaulinė rotveilerių draugų organizacija (IFR), vienijanti viso pasaulio rotveilerių mylėtojus ir profesionalius veisėjus.

Pasaulio rotveilerių čempionatas kasmet vyksta vis kitoje pasaulio šalyje.

Į minėtą organizaciją Lietuva, atstovaujama Rotveilerių draugų klubo prezidentės Erikos Stepanauskienės, įstojo 2011 metais ir jau kelerius metus dalyvauja šios organizacijos renginiuose, sėkmingai atstovaujama druskininkiečių rotveilerių veislyno „Iš rojaus slėnio“ (sav. Erika ir Rimvydas Stepanauskai).

Rotveileriai yra Stepanauskų šeimos hobis, su malonumu didelę savo laiko dalį jie skiria rotveilerių veislei populiarinti.

Be to, Erika Stepanauskienė yra išrinkta į IFR tarybą antrai kadencijai ir kartu su kolegomis iš Argentinos, Ispanijos, Švedijos visuomeniniais pagrindais rūpinasi pasaulio rotveilerių mylėtojų, dalyvaujančių organizacijos veikloje, reikalais.

Šių metų rotveilerių čempionate Danijoje buvo renkami 4 patys gražiausi  rotveileriai. Jie kovojo dėl šių titulų: 2013 metų Pasaulio jaunasis nugalėtojas, Pasaulio jaunoji nugalėtoja, Pasaulio nugalėtojas ir Pasaulio nugalėtoja.

„Rojaus slėnio” augintiniams tikrai sekėsi: 16 mėnesių kalytė Laguna iš Rojaus Slėnio tapo 2013 m. Pasaulio jaunąja nugalėtoja; jai teko varžytis su 30 labai gražių konkurenčių. O Lagunos „brolis“ Life tarp 28 konkurentų buvo įvertintas 2 prizine vieta ir pavadintas geriausiu bėgiku.

Stepanauskai džiaugiasi antrąkart iškovoję garbingą čempionato titulą – 2011 m. Rusijoje jų augintinis Ismey iš Rojaus Slėnio tapo Pasaulio jaunuoju nugalėtoju.

Rotveilerių čempionate‘ 2013 įvyko ir jaunųjų hendlerių konkursas – mažoji Neringa Stepanauskaitė puikiai jame pasirodė ir tapo geriausia jaunąja vedle.

Pagrindinis vertinimo kriterijus buvo vaiko ir šuns ryšys bei gebėjimas taisyklingai parodyti teisėjui savo augintinį. Neringa su rotveilere Monalisa iš Rojaus Slėnio buvo puikus tandemas. Mažoji Neringa myli šunis ir kartu su tėvais nuolat keliauja po parodas bei kitus kinologinius renginius.

Danijoje vykusi paroda, kaip ir kitos rotveilerių parodos, dar kartą parodė, jog rotveileris yra šeimos šuo. Ši šunų veislė sukurta tarnauti žmogui ir sugyventi su žmogumi, būti patikimu ir ištikimu šeimos nariu.

Netrukus rotveilerių mylėtojai ir vėl turės galimybę susitikti, o jų šunys galės konkuruoti parodos ringe – LRDK organizuoja kasmetinę specializuotą parodą „Klubo nugalėtojas‘2013“.

Paroda vyks rugpjūčio 4 dieną Druskininkų aerodrome.

Maloniai kviečiame atvykti ir iš arčiau susipažinti su rotveilerių veisle bei šių puikių šunų augintojais.

www.rottweilers.lt.