2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Vedliai pristatė savo klubą ir dalyvavo konkurse

Ilgametė Vilniaus jaunųjų vedlių trenerė Diana Jurkuvėnienė šį kartą pateko į savotišką padėtį: objektyviai įvertinti kiekvieno jaunojo vedlio pasirodymą ir nenuolaidžiauti savo mokiniams.

Matyt todėl jaunųjų vedlių konkursas šiek tiek užsitęsė, nes teisėja, prieš priimdama sprendimus, kiekvienam vedliui davė patarimų, išsakė klaidas. Kažkas ringe demonstruodamas šunį per daug „užsmaugė“, kažkas pamiršo bendrauti su augintiniu ir rodė save…

Tačiau dauguma vedlių, kaip jau esame įpratę, puikiai atliko visas užduotis ir džiugino gausiai susirinkusius žiūrovus nepriekaištinga išvaizda, gražiu pasirodymu.

Kas neprasibrovė arčiau jaunųjų vedlių ringo, galėjo, jaukiai įsitaisęs tribūnose, stebėti šį konkursą dideliuose ekranuose. Tai buvo didelis parodos privalumas.

Taigi daugiau kaip 40 jaunųjų vedlių ir 8 profesionalūs vedliai (kuriems daugiau kaip 18 metų) sausio 26 dieną, šeštadienį, rungtyniavo Kaune vykusioje Tarptautinėje šunų parodoje „Kikos taurė‘2013“.

Pagrindinę šio konkurso taurę laimėjo vilnietė moksleivė Augusta Ramutė Močiulskytė.

Pagal 2012 metais pasiektus rezultatus ji yra geriausia Lietuvos jaunoji vedlė, šį pavasarį ji atstovaus Lietuvos vedliams Cruft‘s 2013 šunų parodoje Birmingeme.

Na, o „Žalgirio“ arenoje jauniausioje amžiaus grupėje niekam nenusileido Austėja Šulcaitė, Vakarė Daunaravičiūtė ir Linas Vaznelis.

Viduriniojoje grupėje stipriausios buvo Ieva Maslinskaitė, Evelina Stonkutė ir Dominyka Kolesova.

Vyresniųjų vedlių grupėje lyderėmis pripažintos Augusta Močiulskytė, Monika Gediminaitė ir Grytė Navardauskaitė.

Tarp profesionalių vedlių geriausiai pasirodė Gintarė Grajauskaitė, Anastasija Stepanova ir Neringa Uselytė.

Lietuvos jaunųjų vedlių klubas šiame renginyje neapsiribojo vien tradiciniu konkursu. Šeštadienio popietę parodoje jie skyrė laiko ir įdomiai pristatė savo klubo veiklą.

Prezentaciją apie klubą „Žalgirio“ arenos amfiteatrinėje salėje pristatė Jaunųjų vedlių klubo viceprezidentė Augustė Šedytė kartu su buvusia jaunąja vedle, o dabar jau eksperte, Goda Jurgilaite bei kitais klubo nariais.

Žiūrovų ir susidomėjusiųjų šia veikla buvo nemažai, todėl klubiečiai panašius prisistatymus žada rengti ir kitose šunų parodose.

Audriaus Sriubo ir Lino Vaicekausko nuotr.

www.bimas.lt