2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

„Skūpus“ moka du kartus

„Skūpus“ moka du kartus, arba kodėl pigus „veislinis“ šuo po savaitės nebejuda? – aktuali publikacija, paskelbta 2013 01 05 tinklapyje Delfi.lt. (Grynas.lt, strp. autorė Inga Labutytė).

 

Jorkšyro terjerai, Sibiro haskiai, Džeko Raselo terjerai, Maltos bišonai, samojedai – šios šunų veislės madingos ir geidžiamos Lietuvoje.

Nusprendus auginti tokį šunelį iš didelio džiaugsmo įtarimų nesukelia net perpus mažesnė „veislinio“ šuns kaina bei pardavėjo pasiūlymas susitikti prekybos centre ar kitoje viešoje vietoje.

Kodėl? Kad pirkėjui būtų patogiau, o iš tiesų tam, kad nematytumėte, kokiomis sąlygomis auga šie šuniukai, arba kad jie ką tik krovininiu automobiliu atkeliavo iš kaimyninių šalių.

Savaitė kita – ir internete skelbiami nebe tokie gražūs vaizdai: galvos nepakeliantis vos poros mėnesių Jorkšyro terjeras veterinarės kabinete, laistomas naujosios šeimininkės ašaromis.

Vis dar gausu žmonių, palaikančių nelegalius gyvūnų veisimo verslus vien todėl, kad šitaip veislinį šunį galima įsigyti pigiau.

Kaip GRYNAS.lt pasakojo tokiu būdu keturkojus įsigiję žmonės, pardavėjai pernelyg neišgyvendami čia pat nurėžia 50 ar 150 litų nuo skelbiamos gyvūno kainos.

„Ką jau čia, vienas iš vados beliko“, – geranoriškai priduria. Iš tiesų jų tikslas – kad šuo su besidžiaugiančiais šeimininkais iškeliautų kuo toliau ir kuo greičiau.

Visą straipsnį rasite čia:

http://grynas.delfi.lt/gyvenimas/skupus-moka-du-kartus-arba-kodel-pigus-veislinis-suo-po-savaites-nebejuda.d?id=60356667#ixzz2H6wMuE40