2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Geriausi 2012 m. vedliai

Parodos „Vilniaus žiema 2012″ metu įvyko 5-asis Jaunųjų vedlių klubo organizuotas kasmetinis Jaunųjų vedlių čempionatas

Vedliai visus metus varžosi dėl geriausio Jaunojo vedlio vardo – renka taškus, aktyviai dalyvaudami parodose ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Vedlių rezultatai yra susumuojami ir po to, šventiškoje aplinkoje, Kalėdų eglute papuoštame Best in Show ringe, visi išgirsta, kas tapo geriausiais metų vedliais.

Jaunųjų vedlių čempionatas šiemet įvyko gruodžio 15 dieną, Litexpo rūmuose Vilniuje, jiems teisėjavo garbinga viešnia iš Šveicarijos – tarptautinės kategorijos teisėja Lisbeth Mach.

Geriausiais metų vedliais pretendavo tapti tik 10-17 metų vedliai. Susumavus jų rezultatus, 3 geriausieji deleguojami atstovauti Lietuvos vedliams Europos, Pasaulio ir prestižinėje Cruft‘s šunų parodoje.

Šiemet geriausių vedlių trejetuką pradeda 3-iąją vietą užėmusi ir Europos šunų parodoje, vyksiančioje 2013 08 30 – 09 01 Ženevoje (Šveicarija), Lietuvai atstovausianti Goda Šulcaitė.

Antrus metus į geriausiųjų metų vedlių trejetuką papuolanti Martyna Paliulytė mūsų šaliai atstovaus Pasaulinėje šunų parodoje (2013 05 16 – 19, Budapeštas, Vengrija).

Na, o geriausia šių metų vedle be jokių išlygų pripažinta Augustė Ramutė Močiulskytė. Jai suteikta garbė kitų metų kovo 7-10 d. atstovauti Lietuvai prestižinėje šunų parodoje Cruft‘s (Birmingemas, Anglija).

Vedlių klubas savo ruožtu apdovanojo ne tik 3 šauniausius metų vedlius, bet ir geriausią jauniausios amžiaus grupės vedlę (7-9 m.) – Vakarę Daunaravičiūtę bei suaugusiųjų amžiaus gr. vedlę (nuo 18 m.) Karoliną Jurkonytę.

Kaip ir kasmet, vedlių klubas vertino per metus didžiausią pažangą padariusius vedlius ir juos paskatino prizais. Buvo apdovanota iš kiekvienos amžiaus grupės po vedlį.

2012 m. pažangiausieji vedliai: jauniausia amžiaus gr. – Vakarė Jurkuvėnaitė, vidurinioji gr. – Dominyka Kolesova, vyriausioji gr. – Gabija Polanskytė.

Jaunųjų vedlių klubas pradžiugino savo narius, skirdamas nominacijas už pastangas ir savitumą.

Metų atradimas 2012 – Viltė Šokaitytė, ši vedlė palyginti neseniai pradėjo užsiimti hendlingu, tačiau stebėtinu tempu ji sėkmingai vejasi labiau patyrusius. Metų naujokas 2012 – Aušrinė Petkevičiūtė. Metų šypsena 2012 – Nikita Jurkuvėnas, už bandymus teisėjus papirkti žavinga vyriška šypsena.

Vedliai buvo apdovanoti įspūdingais prizais, už kuriuos Jaunųjų vedlių klubas dėkoja visiems rėmėjams: Lietuvos kinologų draugijai, Dianos Jaunųjų vedlių mokyklai, dizainerei Justei Šantaraitei už nepaprasto grožio stilizuotas ir pritaikytas namams šuniukų būdas, internetinei parduotuvei „ZooMaistas.lt”, parduotuvei „Tavo draugas”, Sveikatos apsaugos ministerijai bei šunų veislynams „Balzamas”, „Čiobrelis”, „Kongo Gazelė”, „Vilnoja”.

Visiems čempionato prizininkams, klubo nariams ir rėmėjams Jaunųjų vedlių klubas linki jaukių švenčių bei sėkmingų startų.

JVK informacija
St.Barausko nuotr.