2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Vedliai varžėsi Druskininkų parodose

Šunų mylėtojai nebeįsivaizduoja parodų, kur nevyktų jaunųjų vedlių konkursai.

Taip buvo ir Druskininkuose. Nepaisydami karščio ir nuovargio, jaunųjų vedlių ringe kasdien pasirodė beveik penkios dešimtys jaunųjų vedlių.

Suskirstyti į amžiaus grupes (jaunesnioji – 7-9 metai, vidurinioji – 10-13 metų ir vyresnioji – 14-17 metų), vedliai varžėsi dėl „Dzūkijos vasaros‘2012“ ir „Druskininkų mero taurės‘2012“.

Pirmąją parodos dieną vedliams teisėjavo ekspertė iš Lenkijos Kristyna Opara, antrą dieną – Tatjana Urek iš Slovėnijos.

Pasibaigus konkursams, abi teisėjos labai gyrė mūsų vedlių darbą ringe, pastangas kuo geriau pristatyti šunis, tiksliai atlikti figūras ir, nepaisant karščio, būti pakilios nuotaikos.

Konkursą organizavo ir vedė Augustė Šedytė bei Goda Jurgilaitė.

Rugpjūčio 3 d. jaunųjų vedlių konkurse nugalėjo vilnietė Dominyka Kolesova. Konkurse ji dalyvavo su Jorkšyro terjerų veislės šunimi.

Antrą vietą šiame konkurse laimėjo Lukas Burdulis su cvergšnauceriu, trečią – jauniausios amžiaus grupės hendlerė Vakarė Daunaravičiūtė su bigliu.

Rugpjūčio 4 dieną jaunųjų vedlių konkurso finale varžėsi Vakarė Daunaravičiūtė, Augusta Močiulskytė ir Monika Čekytė. Nugalėjo vilnietė M.Čekytė.

Savo jėgas vedlių konkurse išbandė ir patyrę hendleriai.

Jiems konkurso organizatoriai – Jaunųjų vedlių klubas kartu su Lietuvos kinologų draugija taip pat parengė prizus ir pasirūpino išankstine registracija.

Penktadienį suaugusių vedlių grupėje geriausios vedlės titulą laimėjo Karolina Jurkonytė, šeštadienį – Marija Zemlianskaja.

Stasio Barausko nuotr.