2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Įvyko Jaunųjų vedlių klubo iniciatyvinės grupės susitikimas

Spalio 20 d. Vilniuje, LKD konferencijų salėje, įvyko Jaunųjų vedlių klubo iniciatyvinės grupės susitikimas…


Lietuvoje sparčiai augant jaunųjų vedlių skaičiui, išryškėjo ir kvalifikuotų jaunųjų vedlių teisėjų problema. Todėl Lietuvos jaunųjų vedlių klubo iniciatyvinė grupė surengė darbinį susitikimą.

Susitikimas vyko neformalioje aplinkoje, prie arbatos puodelio.

Susitikime buvo pateikti pasiūlymai, kaip reglamentuoti jaunųjų vedlių teisėjų rengimo tvarką, taip pat domėtasi, ko jaunieji vedliai tiksi iš dabartinių ir būsimų teisėjų.

Buvo išklausyti Jaunųjų vedlių klubo atstovų komentarai bei siūlymai.

Į susitikimą buvo pakviesti visi Lietuvos jaunųjų vedlių teisėjai, tačiau atvyko mažiau nei trečdalis kviestųjų teisėjų. Susitikime dalyvavo ir pasiūlymus teikė ekspertai Audronė Babianskienė, Justina Juškevičiūtė, Viktoras Avtuško, Goda Jurgilaitė, kuri dar visai neseniai pati varžėsi Jaunųjų vedlių ringuose.

Pasisakė ir viena iš projekto koordinatorių – Svetlana Valujeva, jaunųjų vedlių trenerė Diana Jurkuvėnienė  bei kiti, besidomintys šia veikla.

Susitikimo dalyviai parengė Jaunųjų vedlių teisėjų rengimo ir atestacijos projektą, kurį pateikė svarstyti LKD Tarybai. Galutinį projektą svarstys ir tvirtins lapkričio 19 d. vyksiantis LKD Teisėjų kolegijos biuro posėdis.

A.Šedytės nuotr.