2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

U.Tamaševičiūtė – 2011 m. Europos jaunųjų vedlių nugalėtoja

Europos  šunų čempionate jonaviškė moksleivė Urtė Tamaševičiūtė tapo 2011 m. Europos jaunųjų vedlių konkurso nugalėtoja.

Urtė puikiai pasirodė visas čempionato dienas ir buvo deleguota į Jaunųjų hendlerių konkurso finalą, kuris įvyko rugsėjo 4 dieną. Finale varžėsi 10 geriausių Europos jaunųjų vedlių.

Teisėjų nuomone, visas parodos dienas Urtė pasirodė nepriekaištingai.

Pirmąją parodos dieną vedliams teisėjavo Pamela Runderkamp (Olandija), antrąją – Barbka Novak (Slovėnija), trečiąją – Dorota Witkovska (Lenkija), o ketvirtąją – Dick Baars (Olandija).

Europos jaunųjų vedlių konkurso finalo teisėja buvo švedė Renee Sporre – Willes, veislyno COBBY’S savininkė.

Čempionatas šiemet vyko rugsėjo 1-4 d. Olandijoje, Leeuwardeno miesto Ekspozicijų centre.

Prestižinėse šunų parodose Urtė pasirodė ne kartą ir tai ne pirmoji  mūsų jaunosios vedlės pergalė.

2007 ir 2008 metais ji taip pat tapo Europos jaunųjų vedlių konkurso nugalėtoja.

U.Tamaševičiūtė pirmąjį parodų „krikštą“ gavo 2003 metais. Pastaruoju metu ji ne taip dažnai dalyvauja jaunųjų vedlių konkursuose, todėl prisipažįsta, kad demonstruoti šunis veislės ringuose jai labiau įprasta. Ir jaudinasi ji daug mažiau, nei dalyvaudama jaunųjų vedlių konkursuose.

„Šįkart rugsėjo 1-ąją pirmą kartą sutikau parodos ringe, Europos šunų čempionate, – prisimena Urtė. – Stačiau čiau čiau Ok Go Lietuvos liūtas, su kuriuo laimėjau pereinamojoje klasėje, tačiau geriausių rezultatų pasiekiau jaunųjų vedlių konkurse“.

Paklausta apie jaunųjų vedlių konkurso varžovus, patikina, kad visi buvo labai stiprūs. Kiekvieną dieną pakako įtampos, be to, šalys delegavo pačius geriausius savo jaunuosius vedlius.

„Konkuravo nemažai pažįstamų vedlių, dažnai su jais tenka susidurti ringe. Tai irgi verčia labiau pasitempti“, – sako Urtė.

Jos nuomone, viso Europos čempionato ir jaunųjų vedlių konkurso organizavimas buvo aukšto lygio. Išskirtiniais prizais gal ir nepasižymėjo, tačiau taurės nugalėtojams buvo labai gražios.

Urtė ir toliau planuoja savo ateitį susieti su šunimis, mokytis, o vėliau – studijuoti.

S.Valujevos nuotr.